Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Viktoras Janukovyčius atakuoja – teisis su Ukraina Europos žmogaus teisių teisme

Buvęs Ukrainos lyderis Viktoras Janukovyčius nusprendė pereiti į puolimą. Jam atstovaujanti teisininkų įmonė paskelbė, kad Ukraina daugybę kartų pažeidė buvusio šalies vadovo žmogaus teises, rašo „The Moscow Times“.
Viktoras Janukovyčius spaudos konferencijoje
Viktoras Janukovyčius spaudos konferencijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2014 metų vasario mėnesį į Rusiją pabėgęs V.Janukovyčius teigė, kad jam buvo grasinama, tad jis nusprendė pasitraukti iš Ukrainos, tačiau niekada neatsisakė pretenzijų į šalies vadovo kėdę.

Europos žmogaus teisių teisme jau užregistruotas V.Janukovyčiaus ieškinys, kuriuo reikalaujama nubausti Ukrainos valstybę dėl jo žmogaus teisių pažeidinėjimo.

Rugpjūčio mėnesį Kijevo teismas be V.Janukovyčiaus dalyvavimo pradėjo teismo procesą, kuriame jis kaltinamas dėl žudynių Maidano protesto Kijeve metu.

Tuo metu buvusios šalies lyderio teisininkai aiškina, kad jis „sulaukė diskriminuojančio elgesio dėl politinio statuso ir nuomonių“. Atsakyme Kijevui pabrėžiama, kad V.Janukovyčius negali atvykti ir dalyvauti teismo procese, nes jo gyvybei Ukrainoje grėstų pavojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius