Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 11 /11:25

Viktoras Janukovyčius Rusijoje surengė spaudos konferenciją: „Turiu pasakyti, kad aš esu gyvas“

Nuverstas Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius, dabar esantis pietų Rusijoje, antradienį surengė spaudos konferenciją.
Viktoras Janukovyčius spaudos konferencijoje
Viktoras Janukovyčius spaudos konferencijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Atnaujinta 11.25 val. V.Janukovyčius kalbėjo, kad Ukraina šiuo metu gyvena sunkius laikus, o ateitis tapo neaiški. Pabėgęs prezidentas teigė, kad jis buvo sukūręs planą, kaip vesti šalį į priekį, tačiau dabar šie planai sužlugo.

Dar kartą pakartojęs, kad kaltieji už perversmą bus nubausti, V.Janukovyčius baigė savo pareiškimą, tetrukusį vos šešias minutes.

Apie 100 susirinkusių žurnalistų progos pateikti klausimus nebuvo suteikta.

V.Janukovyčiaus kalboje nebuvo visiškai nieko naujo, ko jis nebūtų kartojęs ir anksčiau, ir žurnalistai daro prielaidą, kad spaudos konferencija buvo surengta tik tam, kad paneigtų gandus apie tariamą nuverstojo Ukrainos prezidento mirtį. 

Atnaujinta 11.19 val. V.Janukovyčius pareiškė, kad iš Kijevo nebėgo, perversmo metu buvo Ukrainoje. Jis sakė, kad iš Ukrainos išvyko, nes prieš jį buvo organizuojamas „ne vienas teroro aktas“, ir pažadėjo būtinai grįžti, kai tik tai leis aplinkybės. 

Nuverstasis Ukrainos prezidentas ir vėl svaidėsi pareiškimais, kad Ukrainos valdžia neteisėta, lygiai kaip neteisėta bus Vakarų finansinė parama šaliai. „Jūs neturite teisės pagal savo pačių įstatymus skirti pinigus banditams“, – grasino V.Janukovyčius. 

V.Janukovyčius žadėjo kreiptis į JAV Kongresą, Senatą bei Aukščiausiąjį Teismą, kad šios JAV institucijos pateiktų teisinį įvykių Ukrainoje vertinimą.

Atnaujinta 11.17 val. Spaudos konferenciją V.Janukovyčius pradėjo pareiškęs, kad, priešingai nei sklinda gandai, yra gyvas. „Turiu pasakyti, kad aš esu gyvas“, – sakė V.Janukovyčius. 

Iš Ukrainos pabėgęs prezidentas ir vėl kartojo tą patį, ką ir praėjusioje konferencijoje – apie neva neteisėtą valdžios užgrobimą, „fašistų siautėjimą“ Ukrainoje. V.Janukovyčius kaltino ir Vakarus, kurie neva užmiršo istoriją ir remia Maidano revoliucionierius.

„Išlieku ne tik vienintelis savo pareigas einantis prezidentas, bet ir vyriausiasis kariuomenės vadas“, – teigė V.Janukovyčius, pridūręs, kad gegužės mėnesį suplanuoti rinkimai yra neteisėti. 

Sklido gandai apie mirtį

Rusijos žiniasklaida anksčiau buvo pranešusi apie gandus, jog V.Janukovyčių, kuris pabėgo iš Ukrainos, kai Kijeve buvo pralietas kraujas per tris mėnesius trukusius opozicijos protestus, ištiko infarktas ir kad jis gydomas vienoje Maskvos ligoninėje. Tačiau V.Janukovyčius spaudos konferenciją surengė Rostove prie Dono, o ne Maskvoje.

Rostove prie Dono spaudos konferenciją V.Janukovuyčius surengė ir vasario 28 dieną – pasiduoti neketinantis V.Janukovyčius tuomet tvirtino, jog tebėra teisėtas Ukrainos lyderis.

„Manęs niekas nenuvertė – aš buvau įtikintas palikti Ukrainą dėl grėsmės, iškilusios mano ir mano artimųjų gyvybėms“, – tuomet sakė jis.

VIDEO: V.Janukovyčiaus spaudos konferencija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius