Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Viktoro Janukovyčiaus kurta Ukraina griūva

Ukrainų kilmės rašytojas Jaroslavas Melnikas sako, kad Ukraina ateitį turės tik tada, jei į valdžią ateis žmonės, kurie buvo Maidane tris pastaruosius mėnesius. Senieji politikai, pasak jo, Ukrainai po Maidano protestų nebetiktų.
V.Janukovyčius
V.Janukovyčius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tas pats Maidano komendantas Andrejus Parubijus, kuris visus 3 mėnesius gyveno Maidane – jei jis bus premjeras, tada Ukraina turės ateitį. Visa viltis yra susijusi su Maidano žmonėmis“, – „Žinių radjo“ laidoje „Aktualioji valanda“ pirmadienį sakė J. Melnikas.

Pasak jo, Maidano žmonės neleis, kad tie žmonės, kurie šalį valdė prieš 10 metų, grįžtų į valdžią.  „To negali būti. Net Julija Tymošenko yra sena gvardija. Ji turėjo daug ryšių su oligarchais, netgi su Regionų partija, rėmusia V.Janukovyčių. Visi prisimena, kad buvo daug įstatymų, kai jos partija balsavo kartu su regionalais.“

V.Janukovyčiaus Ukraina griūva

Maidanas dabar turi milžinišką galią protams. Jie daugiau nei per 3 žiemos mėnesius atsilaikė prieš visą miglotą mašiną, provokacijas. Jie galėtų rinkimuose labai neblogai pasirodyti, tik nežinia, ar jie eis į tuos rinkimus

„Žinių radijo“ korespondentas Kijeve Ridas Jasiulionis pažymėjo, kad antradienį paaiškės, ar kažkas iš Maidano lyderių kandidatuos į prezidentus.

„Maidanas dabar turi milžinišką galią protams. Jie daugiau nei per 3 žiemos mėnesius atsilaikė prieš visą miglotą mašiną, provokacijas. Jie galėtų rinkimuose labai neblogai pasirodyti, tik nežinia, ar jie eis į tuos rinkimus“, – pasakojo žurnalistas.

R.Jasiulionis taip pat nurodė, kad V.Janukovyčiaus kurta Ukraina po truputį griūva: vienas po kito atsistatydina šalies gubernatoriai, merai. Be to, pasak jo, Automaidano judėjimas nori eliminuoti Kelių policiją. „Automaidanas yra įtakinga jėga, kuri dabar nori visiškai paleisti kelių policiją, nes jie kovoja su jais nuo seno.  (...) Automaidanas nori perimi į savo rankas šią tarnybą“, – pirmadienį sakė R. Jasiulionis.

Pirmalaikių Ukrainos prezidento rinkimų kampanija prasidės antradienį.

Laikinasis Ukrainos vidaus reikalų ministras pirmadienį nurodė, kad buvo išduotas orderis suimti nuverstą prezidentą V.Janukovyčių, kuris įtariamas prisidėjęs organizuojant masines civilių žudynes Kijeve.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą žiūrėkite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius