Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viktoro Janukovyčiaus mįslė: pabėgusiu Ukrainos prezidentu dedasi jo antrininkas?

Ukrainoje netyla ginčai, kas nutiko iš šalies į Rusiją pabėgusiam prezidentui Viktorui Janukovyčiui. Kalbos, kad jis miręs, netyla net po V.Janukovyčiaus kovo 11 dieną Rostove prie Dono surengtos spaudos konferencijos, kurioje jis pranešė, kad yra gyvas. Buvęs jo bendražygis mano, kad kalbą sakė ne V.Janukovyčius, o jo antrininkas.
Viktoras Janukovyčius 2014 metų kovo 11 dieną (kairėje) ir vasario 28 dieną (dešinėje)
Viktoras Janukovyčius 2014 metų kovo 11 dieną (kairėje) ir vasario 28 dieną (dešinėje) / AFP/„Scanpix“ nuotr.
VIDEO: V.Janukovyčiaus kovo 11 d. spaudos konferencija

Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatas Tarasas Čornovilas pareiškė, kad V.Janukovyčiaus kovo 11 d. surengta spaudos konferencija jam sukėlė daug įtarimų.

Buvęs prezidentas spaudos konferenciją pradėjo paneigdamas gandus apie savo mirtį: „Dėl to, kad Ukrainoje platinami visokie gandai, pirmiausia noriu pasakyti, kad aš esu gyvas.” Įdomu tai, kad V.Janukovyčius tik perskaitė iš anksto parengtą pranešimą ir išėjo. Žurnalistams nebuvo leista nieko klausti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Viktoras Janukovyčius 2014 metų kovo 11 dieną (kairėje) ir vasario 28 dieną (dešinėje)
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Viktoras Janukovyčius 2014 metų kovo 11 dieną (kairėje) ir vasario 28 dieną (dešinėje)

Pasak Rusijos portalo Newsru.com, T.Čornovilas, duodamas interbiu televizijai „Tvi“, pareiškė, kad skirtingai nuo vasario 28 d. Rostove prie Dono surengtos konferencijos, kurioje tikrai buvo V.Janukovyčius, antrą kartą vietoje jo pasirodė nugrimuotas aktorius.

“Aš ketverius metus dirbau su V.Janukovyčiumi. Po to, kai pastebėjau kai kuriuos jo psichikos pakitimus, aš labai atidžiai jį stebėjau, ypač jo veido išraišką, žvilgsnio ypatybes ir t.t. Kovo 11 d. aš mačiau gero aktoriaus pasirodymą. Galbūt aš klystu. Gal tai kokių nors vaistų, narkotikų ar stimuliatorių poveikis, bet aš to žmogaus, su kuriuo dirbau ketverius metus ir kurį dar šešerius metus atidžiai stebėjau, Rostove prie Dono nemačiau“, – teigė T.Čornovilas.


Gal tai kokių nors vaistų, narkotikų ar stimuliatorių poveikis, bet aš to žmogaus, su kuriuo dirbau ketverius metus ir kurį dar šešerius metus atidžiai stebėjau, Rostove prie Dono nemačiau, – teigė T.Čornovilas.

Ukrainos politiko teigimu, kovo 11-ąją kalbėjęs žmogus „neturėjo veido asimetrijos, kuri yra mikroinsulto pasekmė, nebuvo ankstesnio žvilgsnio“.

V.Janukovyčius kalbėdamas susipainiojo ir vietoje „veikiantis prezidentas“ pasakė „neveikiantis prezidentas“.

T.Čornovilas mano, kad tai buvo padaryta specialiai: „Tai buvo specialus žaidimas. Aš įtariu, kad ten buvo antrininkas. Aš nežinau, kas nutiko V.Janukovyčiui: ar jis gyvas, ar atsisakė žaisti šį žaidimą. Dabar žaidėjas jau ne V.Janukovyčius, o Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.“

Gandai, kad vietoje V.Janukovyčiaus pasirodė antrininkas, plinta žiniasklaidoje. Vasario 28 d. ir kovo 11 d. V.Janukovyčiaus spaudos konferencijose dalyvavę žurnalistai kalba, kad matė du skirtingus žmones, rašo portalas Elise.com.ua.

Liudininkai pastebėjo išvaizdos, gestų, kalbos manieros skirtumus. Kai kurie teigia, kad skyrėsi antakiai, akys, balsas, ūgis.

Elise.com.ua rašo, kad jei vienu metu stebėtume abiejų spaudos konferencijų įrašus, būtų galima pastebėti reikšmingus išvaizdos skirtumus. Galima pastebėti, kad skiriasi net odos spalva ir amžius.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Viktoras Janukovyčius 2014 metų kovo 11 dieną (kairėje) ir vasario 28 dieną (dešinėje)
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Viktoras Janukovyčius 2014 metų kovo 11 dieną (kairėje) ir vasario 28 dieną (dešinėje)


Stebėtojai pabrėžia, kad V.Janukovyčius abu kartus pasirodė vilkėdamas tą patį kostiumą. V.Janukovyčiaus Regionų partijos deputatas Aleksandras Volkovas pareiškė, jog buvęs prezidentas niekuomet taip nesielgdavo.

Žinoma, kad ten buvo V.Janukovyčius – aktorius negalėtų padaryti tiek V.Janukovyčiui būdingų liapsusų, – pareiškė Eurazijos tyrinėjimų centro direktorius, politologas Vladimiras Kornilovas.

„Nežinau, ar ten buvo V.Janukovyčiaus antrininkas, bet jis niekuomet nevilkėdavo to paties kostiumo per skirtingas spaudos konferencijas. Tai buvo jo principas. Arba jis nebeturi daugiau kostiumų, arba kažkas padarė didelę klaidą“, – pareiškė A.Volkovas.

Tačiau yra ir manančių, kad tokios versijos – absurdiškos.

“Žinoma, kad ten buvo V.Janukovyčius – aktorius negalėtų padaryti tiek V.Janukovyčiui būdingų liapsusų”, – pareiškė Eurazijos tyrinėjimų centro direktorius, politologas Vladimiras Kornilovas.

Iš Ukrainos į Rusiją pabėgęs V.Janukovyčius po kelių dienų slapstymosi vasario 28 d. Rostove prie Dono surengė spaudos konferenciją. Po jos jis dingo iš viešumos. Kai pasklido gandai, kad V.Janukovyčių ištiko širdies smūgis ir jis mirė, kovo 11 d. V.Janukovyčius antrą kartą pasirodė viešumoje.

VIDEO: V.Janukovyčiaus vasario 28 d. spaudos konferencija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius