Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viktoro Janukovyčiaus partija Vakarų finansinę paramą Ukrainai vadina politiniu spaudimu

Vakarų šalių pasiūlymai suteikti finansinę pagalbą Ukrainai mainais į naujos vyriausybės suformavimą yra politinis spaudimas, pareiškė įtakingas įstatymų leidėjas iš valdančiosios Regionų partijos.
3-iasis Rytų partnerystės viršūnių susitikimas „Litexpo“ parodų rūmuose Vilniuje. Viktoras Janukovyčius.
Viktoras Janukovyčius. / BFL/Andriaus Ufarto, Butauto Barausko ir Kęstučio Vanago nuotr.

„Opozicija ir Vakarų šalių politikai dažnai kalba apie Rusijos politinį spaudimą Ukrainai, – sakoma Aukščiausiosios Rados deputato Voldymyro Saldo biuro antradienį išplatintame pareiškime. – Dabar Vakarai daro tai, dėl ko visą laiką kritikuoja Maskvą.“

„Gerai, kad JAV pagaliau pripažino, jog Uktainai reikalinga finansinė pagalba – ką jau seniai tvirtino Ukrainos valdžia. Tačiau dabar, jeigu tikėsite, ką sako mūsų partneriai Vakaruose, apie tai bus diskutuojama tik tuomet, kai bus paskirta nauja vyriausybė. Ir jeigu jiems nepatiks naujasis premjeras – pagalbos nebus? Ar tai nėra spaudimas Ukrainai?“ – klausė V.Saldo.

Jis pažymėjo, jog daugelis Vakarų šalių politikų atvirai palaiko Ukrainos žmonių protestus, o tai kelia pavojų šalies vientisumui.

„Jeigu Vakarų politikai savo pareiškimais palaikys tik vakarinę Ukrainos dalį, taikos mūsų šalyje nebus. Juk pernelyg gerai apie save manantys vakarų regiono ukrainiečiai įsivaizduoja turintys teisę valdyti rytinių regionų gyventojų likimus. Tai yra pavojinga“, – aiškino V.Saldo.

Jis teigė, kad Rusijos diplomatų pozicija Ukrainos atžvilgiu buvo santūri.

„Mūsų rytiniai kaimynai šioje padėtyje deklaravo nesikišimą į Ukrainos vidaus reikalaus. Norėčiau pamatyti mūsų partnerius Vakaruose laikantis tokios pačios praktikos – ir kad jie pakeistų tuščius pažadus konkrečiais skaičiais. Nemokykit mūsų, kaip turime gyventi – geriau padėkit materialiai“, – pabrėžė V.Saldo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius