Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viktoro Janukovyčiaus Regionų partija kaltina savo lyderį dėl kraujo praliejimo ir bailumo

Ukrainos nušalintojo prezidento Viktoro Janukovyčiaus partija sekmadienį apkaltino jį išleidus „nusikalstamus įsakymus“, kurie nulėmė dešimčių žmonių žūtį per pastarojo meto neramumus.
Viktoras Janukovyčius
Viktoras Janukovyčius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ukrainą išdavė, o žmones sudaužė kaktomis. Visa atsakomybė už tai tenka Janukovyčiui ir jo artimiausiam ratui“, – sakoma Regionų partijos pareiškime.

„Smerkiame Janukovyčiaus pabėgimą ir bailumą. Smerkiame išdavystę. Smerkiame nusikalstamus įsakymus, kuriais buvo pakišti paprasti žmonės, kareiviai ir karininkai“, – pabrėžia frakcija.

Tuo pačiu Regionų partijos frakcija pažymi, kad „totalaus bauginimo ir savavališko susidorojimo, situacijos regionuose destabilizavimo bandymai yra nepriimtini demokratinėje visuomenėje“.

Ukrainą išdavė, o žmones sudaužė kaktomis. Visa atsakomybė už tai tenka Janukovyčiui ir jo artimiausiam ratui

„Mes, Regionų partijos frakcija Ukrainos Aukščiausiojoje Radoje ir mūsų bendrapartiečiai, ryžtingai smerkiame nusikalstamus įsakymus, nulėmusius žmonių aukas, tuščią iždą, didžiules skolas, gėdą prieš ukrainiečių liaudį ir visą pasaulį, dėl kurių mūsų šalis atsidūrė prie bedugnės krašto, skilimo pavojaus ir nacionalinio suvereniteto praradimo“, – sakoma pareiškime.

„Jokie bandymai paveikti situaciją, priversti prezidentą apsigalvoti nebuvo išgirsti. Milijoninė partija faktiškai tapo vienos korumpuotos šeimos įkaite“, – pažymi frakcija.

Pareiškime taip pat sakoma, kad frakcija atstovauja daugiau kaip 10 mln. rinkėjų ir daugiau kaip 1 mln. partijos narių interesams.

„Regionų partija – tai normalūs, darbštūs žmonės, kurie myli savo žemę, savo liaudį, tai – pramonės darbuotojai, mokslininkai, darbininkai, gydytojai ir mokytojai. Mes atėjome į parlamentą tam, kad tarnautume Ukrainai ir jos liaudžiai“, – sakoma jame.

Sekmadienį iš Regionų partijos pasitraukė dar trys deputatai – po šio žingsnio Radoje jai dabar atstovaus 131 įstatymų leidėjas.

Lapkričio pabaigoje 450 vietų Radoje ši politinė jėga iš viso kontroliavo 208 vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius