Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vilniaus paukštynas“ Latvijoje pasiekė rekordą ir iškepė 150 metrų ilgio šašlyką

Ligo (Joninių) šventės belaukiant, birželio 18 dieną prie Latvijos sostinės mados ir laisvalaikio centro „Riga plaza” buvo iškeptas ilgiausias pasaulyje vištienos šašlykas. Tikro mėsos šedevro ilgis pasiekė net 149 metrus ir 50 centimetrų. Pasaulio rekordą užfiksavo speciali komisija, kuriai pirmininkavo žymus latvių aktorius Haris Spanovskis, ir vaizdo kamera.
Kepamas rekordinio ilgio šašlykas
Kepamas rekordinio ilgio šašlykas

Kepant šašlyką dūmai pasklido 1 kilometro atstumu, o viliojantis šašlyko kvapas buvo jaučiamas net už 200 metrų.

Rekordiniam šašlykui prireikė net 500 kilogramų vištienos, kurią pagamino viena iš didžiausių mėsos perdirbimo įmonių Baltijos šalyse „Vilniaus paukštynas“. „Geri kaimynai – tikra Dievo dovana, o kartu švęsti yra žymiai linksmiau. Ilgiausias šašlykas pasaulyje buvo kepamas Latvijoje, tačiau iš lietuviškos mėsos. Rekordinis šašlykas tapo Baltijos tautų vienybės simboliu ir mūsų dovana Joninių proga. 149 metrų 50 centimetrų ilgio šašlykas – įspūdingas rezultatas“, – sako akcinės bendrovės „Vilniaus paukštynas“ komercijos direktorius Artūras Skairys.

„Latvijoje šašlykas tapo nacionaliniu Ligo šventės patiekalu ir tikru vasaros simboliu. Todėl Jonines mes nutarėme pasitikti pasaulio rekordu ir iškepti ilgiausią planetoje šašlyką. Po to, kai rekordas buvo užfiksuotas, paragauti jo galėjo visi norintys“, – sako prekybos centro „Riga plaza“ vadovė Iveta Priedytė. Pasak jos, rekordinį šašlyką sudarė apie 2 tūkstančiai standartinių porcijų.

Rekordui pasiekti buvo specialiai pagaminta 150 metrų ilgio šašlykinė ir specialus iešmas, kurį sudarė 150 dalių, sujungtų į vieną liniją. Rekordinį šašlyką kepė 100 kulinarų. Be to, prireikė net 300 kilogramų medžio anglių ir 50 litrų degaus skysčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius