Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniuje viešintis Vokietijos užsienio reikalų ministras Guidas Westerwelle: raginu paspartinti Jungtinių Tautų tyrimą dėl Sirijos

Vilniuje viešintis Vokietijos užsienio reikalų ministras Guidas Westerwelle penktadienį paragino Jungtines Tautas paspartinti tyrimą dėl cheminių ginklų atakos Sirijoje.
Guidas Westerwelle
Guidas Westerwelle / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kalbėdamas su žurnalistais Lietuvoje, ministras teigė, jog esama patikimų duomenų dėl prezidento Basharo al Assado atsakomybės už ataką, bet pabrėžė, kad nepriklausomas tyrimas būtų svarbus visai tarptautinei bendrijai.

„Manau, kad reikia paprašyti kolegų Jungtinėse Tautose paspartinti inspekcijos komandos tyrimą. Mano prašymas yra kaip įmanoma greičiau gauti tyrimo komandos rezultatus, kad būtų nepriklausomos institucijos nepriklausomas pareiškimas“, – sakė G.Westerwelle, dalyvaujantis ES užsienio reikalų ministrų susitikime.

Pasak jo, JAV, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos ir Vokietijos turimi faktai leidžia patikimai teigti, kad B. al Assado režimas panaudojo cheminį ginklą prieš savo gyventojus.

„Tikėtina, kad cheminiai ginklai panaudoti Sirijoje, tikėtina, kad atsakomybė dėl cheminių ginklų panaudojimo yra Assado režimo pusėje“, – teigė jis.

Jungtinės Valstijos siūlo imtis karinių veiksmų prieš B.al Assado režimą, bet tam nepritaria Rusija, turinti veto teisę Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje.

Krizė Sirijoje yra svarbiausias klausimas, kurį penktadienį ir šeštadienį Vilniuje aptaria ES užsienio reikalų ministrai. Renginys Lietuvoje vyksta todėl, kad šių metų antrąjį pusmetį Lietuva pirmininkauja ES Tarybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius