Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viltis rasti gyvų po žemės drebėjimo dar neblėsta: išgelbėta 7 dienas po nuolaužomis praleidusi mergina

Pietų Turkijoje iš sugriuvusių namų nuolaužų gelbėtojai ištraukė jauną merginą, kuri palaidota po nuolaužomis išgyveno jau daugiau kaip septynias dienas, rašo bbc.com.
Turkiją sukrėtė antras galingas žemės drebėjimas
Turkiją sukrėtė antras galingas žemės drebėjimas / „Reuters“/„Scanpix“

Mergina vardu Miray, po nuolaužomis iš viso praleido 178 valandas – septynias dienas su puse.

BBC paskelbtame vaizdo įraše užfiksuoti gelbėtojų laimės šūksniai ir plojimai ištraukus jauną merginą dar gyvą, vis labiau blėstant vilčiai po nuolaužomis dar rasti išgyvenusiųjų.

Praėjus jau daugiau kaip savaitei po Turkiją ir Siriją ištikusio žemės drebėjimo viltis rasti išgyvenusiųjų kasdien vis mažėja jau vien dėl kūno galimybių, kiek žmogus gali išgyventi be vandens, ypač šaltoje temperatūroje.

Žemės drebėjimo Turkijoje ir Sirijoje aukų skaičius jau perkopė 35 tūkstančių ribą, tačiau galutiniai aukų skaičiai, anot Jungtinių Tautų, gali išaugti netgi dvigubai ar daugiau.

Pirmadienį Adiyamano mieste iš po nuolaužų ištraukta Miray buvo paguldyta ant neštuvų ir išvežta į ligoninę, vietinė spauda pranešė, kad gelbėtojai taip pat intensyviai ieško ir jos vyresniosios sesers.

Tuo tarpu kiek anksčiau Hatay mieste, Turkijoje buvo iš po griuvėsių išgelbėta Naide Umay, kuri po nuolaužomis praleido 175 valandas.

VIDEO: Per žemės drebėjimą Turkijoje ir Sirijoje sugriauta daugiau kaip 5,6 tūkst. pastatų, žmonės traukiami iš po nuolaužų

Tūkstančiai komandų visame regione, įskaitant angliakasius ir ekspertus, naudojančius termovizorines kameras ir tarnybinius šunis, rausiasi sugriuvusių pastatų liekanose, kad surastų likusius gyvus žmones.

Tačiau vilčių rasti gyvų žmonių mažėja, ir jaučiama, kad gelbėjimo misija netrukus baigsis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius