Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 19 /14:09

Virš Rijado numušta iš Jemeno paleista balistinė raketa

Saudo Arabija antradienį numušė „iraniečių ir husių“ balistinę raketą, paleistą Jemeno sukilėlių ir atskriejusią iki Rijado, pranešė valstybinė žiniasklaida. „Koalicijos pajėgos patvirtino numušusios iraniečių ir husių balistinę raketą“, – „Twitter“ rašė Saudo Arabijos Informacijos ministerijai priklausantis Tarptautinės komunikacijos centras ir pridūrė, kad apie nukentėjusiuosius nepranešta.
Jemeno sukilėliai
Jemeno sukilėliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sukilėliai savo ruožtu pareiškė taikęsi į Jamamos rūmus – Saudo Arabijos karaliaus Salmano oficialiąją rezidenciją.

„Virš Rijado numušta balistinė raketa“, – pranešime sakė Saudo Arabijos vadovaujama koalicija, kovojanti su Jemeno husių sukilėliais.

Vienas naujienų agentūros AFP korespondentas sakė 10 val. 50 min. Grinvičo (12 val. 50 min. Lietuvos) laiku girdėjęs garsų sprogimą prieš planuotą Saudo Arabijos biudžeto paskelbimą. Ši karaliaus vadovaujama ceremonija paprastai vyksta Jamamos rūmuose.

Karalystės gyventojai socialiniuose tinkluose paskelbė vaizdo įrašų, kuriuose matyti į padangę kylantis nedidelis dūmų debesis.

Jemeno šiitų sukilėlių atstovas Mohammedas Abdul Salamas sakė, kad sukilėliai paleido balistinę raketą į Jamamos rūmus. Atstovas tviteryje parašė, kad buvo panaudota mažo nuotolio balistinė raketa „Volcano H-2“.

Per pastaruosius du mėnesius husių sukilėliai Rijado link paleido jau antrą raketą.

Pirmąja ataka, lapkričio 4 dieną, taikytasi į Rijado tarptautinį oro uostą; po jos buvo sugriežtinta ilgalaikė Saudo Arabijos inicijuota blokada Jemenui, jau esančiam ant bado ribos.

Įpykdyta Saudo Arabija apkaltino savo didžiausią priešą Iraną sukilėliams davus raketą, Teheranas tokius kaltinimus griežtai neigia.

Ketvirtadienį JAV ambasadorė Jungtinėms Tautoms (JT) Nikki Haley pristatė, pasak jos, „nepaneigiamų“ įrodymų, kad praėjusį mėnesį paleista raketa „pagaminta Irane“.

Tačiau jos komentarai yra labiau kategoriški nei JT tyrimo rezultatai. JT pareigūnai ištyrė į Saudo Arabiją paleistų raketų liekanas ir nustatė, kad jos yra „bendros kilmės“. Vis dėlto dokumente nebuvo pateikta tvirta išvada, ar šios raketos buvo gautos iš iraniečių ginklų tiekėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius