Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vis mažiau Rusijos piliečių tiki, kad Vladimiro Putino vyriausybė sugebės pagerinti padėtį šalyje

Vis daugiau Rusijos piliečių nepatenkinti situacijos raida šalyje ir vis mažiau tiki, kad Vladimiro Putino vyriausybė sugebės ją pagerinti, rodo J.Levados centro surengta apklausa.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nepasitenkinimas vyriausybe auga, o V.Putino ir jo jaunesniojo partnerio, prezidento Dmitrijaus Medvedevo populiarumas nors ir tebėra didelis, bet, ne taip, kaip buvo tikėtasi, nesugebėjo padidėti po to, kai po Naujųjų metų nusmuko žemiausiai per visą Rusijos tandemokratijos istoriją.

Vasarį pirmą kartą skaičius įsitikinusiųjų, kad „šalis eina neteisingu keliu“ susilygino su kažkada buvusia gausia optimistų grupe – dabar jų yra po 42 proc., nors dar pernai spalį pesimistai sudarė mažumą – 31 proc., palyginti su 51 proc. tikinčiųjų, kad „reikalai klostosi teisinga linkme“.

Tikėjimas, kad V.Putino vyriausybė sugebės „pakeisti padėtį šalyje į gerąją pusę“, vasarį šildė tik kas ketvirtą Rusijos gyventoją – tai mažiausias rodiklis per pusantrų metų. Negana to, kas trečias yra įsitikinęs, kad dabartinis kabinetas su šiuo uždaviniu nesusidoros – blogiau buvo tik per pačią krizę 2009 metų birželį.

Valdančiojo tandemo populiarumas vasarį tebebuvo mažiausias per visą jo laikotarpį, kai nusmuko po ilgų Naujųjų metų atostogų.

Tada sociologai tai motyvavo didėjančiomis kainomis, užsitęsusia krize ir 10-čia poilsio dienų. Tarp sausio ir vasario apklausų šalyje įvyko dar vienas kruvinas teroro aktas – Maskvos Domodedovo oro uoste nuo mirtininko rankų žuvo 36 žmonės.

Tandemas dažniau sušmėžavo ekranuose, o D.Medvedevas ėmėsi pagrindinio vaidmens – nusileido į metropoliteną, ėjo pro metalo ieškiklius oro uoste ir ieškojo milicininkų po visą Kijevo geležinkelio stotį.

Populiarumui tai neturėjo jokios įtakos: pritariančiųjų D.Medvedevo veiklai prezidento poste liko tiek pat, kiek buvo – 69 proc., o V.Putino, kaip premjero, populiarumas paaugo tik vienu proc. – iki 73. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius