-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viskas prasidėjo skrandžio skausmu, tada diagnozuotas koronavirusas, po keturių dienų ji mirė dukrai ant rankų

Hortenciai Laurens netrukus turėjo sueiti 70 metų, kai liepos 2 dieną jai buvo diagnozuota koronaviruso infekcija. Jos anūkas, Diego Fereira, pasakojo CNN, kad paskutines savo gyvenimo dienas jo močiutė važinėjo iš vienos Floridos gydymo įstaigos į kitą, jos būklei labai sparčiai blogėjant.
Stainsas, Prancūzija
Koronavirusas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mano močiutė su liga kovoti buo palikta viena ir ji buvo labai išsigandusi“, – D.Fereira pasakoja CNN.

Daugiau kaip 3,5 mln. žmonių Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo diagnozuotas koronavirusas nuo pandemijos pradžios, rodo Johno Hopkinso universiteto kaupiami duomenys. Floridos valstijai koronavirusas smogė ypatingai stipriai.

Floridoje koronaviruso užkrato atvejų nustatyta daugiau nei daugelyje pasaulio šalių, o ligoninės su pacientų antplūdžiu jau nebesusitvarko.

Hortencia Laurens į ligoninę laiku nepateko. Vos po keletos dienų ji savo dukters rankose mirė nuo koronaviruso.

Mirė per keturias dienas

H.Laurens su šeima liepos 6 planavo vykti į vakarinę Floridos pakrantę, kur turėjo įvykti giminės susitikimas, tačiau likus savaitei iki išvykimo ji pasijuto blogai.

Viskas prasidėjo nuo skrandžio skausmo, tačiau moters dukros netrukus pastebėjo, kad ji labai silpna ir kalba ganėtinai nerišliai.

Liepos 1 dieną dukra H.Laurens nuvežė į ligoninę. Kadangi pati sirgo diabetu, ji su mama pasilikti negalėjo, tad išvyko namo. Kitą dieną šeima sulaukė skambučio, kad moteriai diagnozuotas koronavirusas. Kaip pasakoja, jos anūkas, močiutė, išgirdusi šią žinią pravirko ir sakė, kad jai labai baisu.

Tą pačią dieną – liepos 2-ąją – H.Laurens buvo išrašyti vaistai, liepta paskambinti savo gydytojui ir ji buvo išleista iš ligoninės. Jos šeimai ligoninė apie tai pranešė tik po trijų valandų. Tą patį vakarą, H.Laurens ir toliau jaučiantis vis blogiau, dukra ją nuvežė į kitą ligoninę, kur jai vėl buvo padarytas koronaviruso testas ir išrašyti dabar jau kiti vaistai. Ligoninės medikai nurodė H.Laurens apsilankyti vėl liepos 4 ar 5 dieną. Tačiau H.Laurens tos dienos jau nebesulaukė.

Moters dukros savo mama rūpinosi visą savaitgalį.

„Šeštadienį jos savijauta dar labiau pablogėjo, jai pakilo temperatūra, pradėjo krėsti šaltis, ji skundėsi viso kūno skausmais. Sekmadienį būklė kiek pagerėjo. Tačiau pirmadienio naktį jai netikėtai pradėjo skaudėti krūtinę ir pasidarė labai sunku kvėpuoti, ji labai prakaitavo“, – pasakojo moters dukra.

Tą pačią naktį, maždaug 2 val. nakties H.Laurens buvo išvežta greitąja į ligoninę, su ja vyko ir abi jos dukros.

Ant vienos jų rankų dar beskubant į ligoninę H.Laurens gyvybė užgeso. Medikai dar bandė ją gaivinti, tačiau ligoninėje buvo konstatuota jos mirtis. Nuo tos dienos, kai moteriai buvo patvirtinta koronaviruso infekcija, tebuvo praėjusios keturios dienos.

Moters anūkas, gyvenantis netoliese tos ligoninės, į kurią buvo atvežta jo močiutė, tikina kasdien iš naujo išgyvenantis jos netektį.

Jungtinės Valstijos yra smarkiausiai koronaviruso pandemijos paveikta šalis.

Ekspertų nuomone, JAV iki šiol nesibaigė pirmoji COVID-19 epidemijos banga, o užsikrėtimo atvejų skaičiai pastarosiomis savaitėmis vėl didėjo, ypač pietų ir vakarų valstijose, anksti pradėjusiose švelninti karantino suvaržymus.

Florida tapo naujausiu epidemijos šalyje epicentru: ši valstija ketvirtadienį paskelbė, kad per parą joje mirė rekordiškai daug COVID-19 pacientų ir patvirtinta beveik 14 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų.

Bendras patvirtintų užsikrėtimo atvejų skaičius valstijoje dabar yra didesnis kaip 315 tūkst., iš šių žmonių 4 782 mirė, rodo Floridos sveikatos apsaugos departamento duomenys.

Floridoje dabar per parą fiksuojama daugiau naujų COVID-19 atvejų negu bet kurioje kitoje valstijoje. Antrą ir trečią vietą užima Kalifornija ir Teksasas, kur per parą patvirtinama maždaug po 10 tūkst. užsikrėtimo atvejų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius