-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 25 /14:11

Visoje Lenkijoje po pranešimo apie bombas evakuojamos ligoninės ir prokuratūros

Lenkijoje evakuojamos ligoninės ir prokuratūros dėl elektroniniu paštu gautos žinutės, kurioje pranešama apie padėtus sprogmenis, praneša TVN24.pl. Evakuacija vyksta Varšuvos, Katovicų, Gdansko, Krokuvos ir kitų miestų ligoninėse, taip pat apie 300 asmenų evakuota iš Generalinės prokuratūros.
Iš Varšuvos į Krokuvą
Lenkija / 123rf.com nuotr.

TVN24.pl duomenimis, visoje Lenkijoje vyksta evakuacija iš ligoninių ir prokuratūrų. Pranešama, kad laiškus apie padėtus sprogmenis elektroniniu paštu gavo keliasdešimt įstaigų visoje šalyje. Ne viename iš jų tvirtinama, kad sprogimai turėjo nugriaudėti apie vidurdienį.

Kaip TVN24.pl sakė policijos atstovas Mariuszas Sokolowskis, greičiausia tai yra klaidingi pranešimai, tačiau viskas bus išsamiai patikrinta. Visų laiškų turinys yra panašus, tad neatmetama, kad juos įvairioms įstaigoms siuntinėjo tie patys asmenys. Situaciją tiria šimtai policijos pareigūnų.

Varšuvoje buvo evakuotos dvi ligoninės, taip pat apie 300 asmenų turėjo palikti Generalinę prokuratūrą.

Dvi gydymo įstaigos buvo evakuotos ir Katovicuose – iš viso ligonines palikti privalėjo apie 700 žmonių. Katovicų policijos atstovai tvirtina, kad pastatus tikrina pareigūnai su šunimis, bent viename iš jų jokių sprogmenų neaptikta.

Pagrindinė Gdansko policijos komendantūra taip pat sulaukė panašaus turinio laiško, patalpas patikrino specialistai, tačiau evakuoti darbuotojus atsisakyta.

Krokuvoje evakuotas prokuratūros pastatas. Čia sulaukta laiško su grasinimais susprogdinti statinį vidurdienį. Taip pat skelbiama, kad gauta grasinimų „Susitvarkysime su jumis“. Patalpos tebetikrinamos.

Panašių grasinimų sulaukė ir kitų Lenkijos miestų ligoninės, policijos komendatūros, prokuratūros. Informacija tebetikrinama.

TVN24.pl teigimu, elektroninius laiškus pasirašė grupė „Anonimo“. Pirminiais duomenimis, laiškai išsiuntinėti ne iš lenkiškų serverių. Bylą tiriančių policijos pareigūnų manymu, tai tėra „kvaili pokštai“.

Lenkijos vidaus reikalų ministras Bartlomiejus Sienkiewiczius pareiškė, kad pranešimai tebetikrinami, bet jau galima pasakyti, jog pavojus pastatuose esantiems žmonėms negresia. „Grasinimai nebuvo tikri. Tikiuosi, kad šis nutikimas baigsis teismo salėje, kur kaltųjų lauks griežčiausia bausmė“, – teigė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius