-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vitalijus Kličko – kandidatas į Ukrainos prezidentus

Ukrainos partijos „Udar“ („Smūgis“) lyderis, pasaulio bokso čempionas Vitalijus Kličko paskelbė ketinantis dalyvauti Ukrainos prezidento rinkimuose, remdamasi Pasaulio bokso tarybos svetainėje paskelbta informacija praneša lenta.ru.
Vitalijus Klyčko
Vitalijus Klyčko / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anot pranešimo, per susitikimą su tarybos (WBC) prezidentu Jose Sulaimanu V.Kličko pabrėžė, kad ir toliau nori dalyvauti politikoje ir ketina pretenduoti į prezidento postą 2015 metais vyksiančiuose rinkimuose. Sportininkas teigė, kad boksas jam padeda politiniame gyvenime, skatina discipliną, sąžiningumą, komandinį darbą ir plėtoja strateginį mąstymą. 

Anot ekspertų, būsimuose rinkimuose V.Kličko dabartiniam šalies prezidentui Viktorui Janukovičiui gali tapti pagrindiniu konkurentu. Šis jau anksčiau paskelbė ketinantis kandiduoti antrą kartą. 

Socialinių ir rinkodaros tyrimų „Socis“ centro atliktos apklausos duomenimis, jei prezidento rinkimai vyktų šią vasarą, V.Kličko pagal balsų skaičių užimtų antrą vietą. Už jį savo balsą atiduotų šiek tiek daugiau kaip 16 procentų respondentų. Dviem procentais daugiau apklaustųjų savo balsą atiduotų V.Janukovičiui. 

Gavęs 9,7 proc. balsų trečią vietą užimtų partijos „Tėvynė“ vienas iš lyderių Arsenijus Jaceniukas. Manoma, kad jį parems opozicinės partijos, jei rinkimuose vis dar negalės dalyvauti buvusi šalies premjerė Julija Timošenko. Šių metų gegužę ji pareiškė, kad jei į laisvę bus paleista anksčiau laiko, ketina dalyvauti prezidento rinkimuose. J.Timošenko skirta laisvės atėmimo bausmė. Moteris nuteista už piktnaudžiavimą tarnyba pasirašant sutartį su Rusija dėl dujų tiekimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius