-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vizos negavusiam Irano prezidentui H.Rouhani gali tekti praleisti JT Generalinę Asamblėją

Nei Irano prezidentas, nei užsienio reikalų ministras gali nevykti į Niujorką dalyvauti Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje, nes JAV dar nėra išdavusios jiems vizų, trečiadienį pranešė Irano valstybinė naujienų agentūra.
Hassanas Rouhani
Hassanas Rouhani / „Scanpix“/AP nuotr.

IRNA pranešime rašoma, kad Irano delegacija, turinti dalyvauti kasmetinėje JT Generalinės Asamblėjos sesijoje, neišvyko iš šalies nes neturi vizų.

Anot agentūros, užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas ketino išvykti penktadienį, o prezidentas Hassanas Rouhani – ateinantį pirmadienį.

JT Generalinė Asamblėja pastaruoju metu minėta kaip galima vieta surengti JAV prezidento Donaldo Trumpo ir H.Rouhani susitikimą.

Tačiau praėjusio savaitgalio ataka prieš Saudo Arabijos naftos pramonės infrastruktūrą dar labiau padidino įtampą regione. Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei antradienį taip pat atmetė tiesioginių derybų galimybę.

Iranas trečiadienį taip pat pranešė, kad nusiuntė Jungtinėms Valstijoms diplomatinę notą, kurioje paneigė kaip nors prisidėjęs prie atakų prieš Saudo Arabijos naftos pramonės infrastruktūros objektus ir perspėjo, kad atsakys į bet kokius prieš jį nukreiptus veiksmus, trečiadienį paskelbė valstybinė žiniasklaida.

Oficialus pranešimas buvo išsiųstas pirmadienį per Šveicarijos ambasadą, kuri atstovauja JAV interesams Teherane.

Notoje „pabrėžiama, kad Iranas nesuvaidino jokio vaidmens šioje atakoje ir neigia bei smerkia“ priešingus JAV pareiškimus, pranešė oficialioji naujienų agentūra IRNA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius