Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vizų režimas neturi užsklęsti Europos Sąjungos baltarusiams

Andrius Kubilius penktadienį susitiko su buvusiu Lenkijos prezidentu Aleksanderiu Kwasniewskiu. A.Kwasniewskis pirmininkauja nevyriausybinei organizacijai „Belarus Task Force“, kuri subūrė Vidurio ir Rytų Europos „išminčius“ – visuomenės veikėjus, buvusius ir esamus politikus, ekspertus – situacijai Baltarusijoje analizuoti ir rekomendacijas Europos Sąjungai (ES) formuoti.
A.Kwasniewskis
A.Kwasniewskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

A.Kwasniewskis įteikė Lietuvos Premjerui naujausią organizacijos raportą apie padėtį Baltarusijoje ir galimus ES politikos, „paskutine Europos diktatūra“ vadinamos Lietuvos kaimynės atžvilgiu, pokyčius. Buvęs Lenkijos Prezidentas teigė, kad jo vadovaujamos organizacijos nuomone, šiuo metu svarbiausia pakeisti dabartinį ES ir Baltarusijos vizų režimą, kuris sukelia nereikalingas kliūtis baltarusiams lankytis ES šalyse.

Ministras Pirmininkas A.Kubilius pritarė nuomonei, kad ES neturėtų dirbtinai trukdyti eiliniams Baltarusijos piliečiams atvykti į ES šalis ir pažymėjo neseniai patvirtintos ES Rytų partnerystės programos svarbą, kuriant intensyvesnius ryšius su Baltarusijos žmonėmis, opozicijos lyderiais ir politinio elito atstovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius