-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 11 /16:47

Vladimiras Putinas atvyko į Kairą susitikti su A.F.al Sisi

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį po netikėto apsilankymo Sirijoje atvyko į Kairą susitikti su Egipto prezidentu Abdel Fattahu al Sisi, nurodė vienas oro uosto pareigūnas
Vladimiras Putinas ir Abdel Fattahas al Sisi
Vladimiras Putinas ir Abdel Fattahas al Sisi / „Sputnik“ nuotr.

Rusijos naujienų agentūros pranešė, kad V.Putinas pirmadienį nu vyko į Siriją su iš anksto nepaskelbtu vizitu, aplankė Chmeimimo oro pajėgų bazę ir pareiškė, kad pradedamas šioje karo krečiamoje šalyje dislokuoto rusų kontingento išvedimas.

Minėtas oro uosto pareigūnas sakė, kad V.Putino lėktuvas Kaire nutūpė maždaug 10 val. 15 min. Grinvičo (12 val. 15 min. Lietuvos) laiku, tikriausiai atskridęs po sustojimo Sirijoje.

Praėjusį kartą V.Putinas Kaire lankėsi 2015 vasarį, kai su A.F.al Sisi susitarė, kad Rusija statys pirmąją Egipto atominę elektrinę Daba vietovėje prie Viduržemio jūros.

Egipto žiniasklaida pranešė, kad galutinis susitarimas dėl šio projekto galėtų būti pasirašytas per V.Putino pirmadienio vizitą.

Kitas klausimas – ar V.Putinas galės paskelbti apie rusų skrydžių į Egiptą atnaujinimą.

Skrydžiai buvo sustabdyti 2015 metais, „Islamo valstybei“ susprogdinus rusų lainerį, kuriuo iš kurorto prie Raudonosios jūros skrido atostogautojai. Visi 224 lėktuve buvę žmonės žuvo.

Derybos dėl taikos proceso

V.Putinas pirmadienį paragino atnaujinti Izraelio ir Palestinos taikos derybas, apimant ir derybas dėl Jeruzalės, po dviprasmiškai vertinamo JAV sprendimo šį miestą pripažinti Izraelio sostine.

Į Egiptą atvykusio V.Putino pasisakymas buvo transliuojamas per valstybinę televiziją, jis pabrėžė, kad yra itin svarbu „nedelsiant atnaujinti Palestinos ir Izraelio taikos derybas visais ginčytinais klausimais, tarp kurių būtų ir Jeruzalės miesto statusas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius