Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vladimiras Putinas dar kartą atsisakė susitikti su Turkijos prezidentu

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas patvirtino, kad jokių kontaktų su Turkijos lyderiu Recepu Tayyipu Erdoganu užmegzti nėra planuojama, skelbia naujienų agentūra „Interfax“.
Vladimiras Putinas ir Recepas Tayyipas Erdoganas
Vladimiras Putinas ir Recepas Tayyipas Erdoganas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.
Temos: 2 Rusija Turkija

Šį savaitgalį Turkijos prezidentas dar kartą išreiškė norą susitikti su Rusijos vadovu ir asmeniškai aptarti įtemptus dvišalius santykius. Šeštadienį buvo paskelbta, kad dar vienas Rusijos karo lėktuvas buvo pavojingai priartėjęs prie Turkijos oro erdvės.

Po šio incidento Ankara iškvietė pasiaiškinti Rusijos ambasadorių. Lapkričio mėnesį Turkijos naikintuvai numušė per arti prie jos erdvės priartėjusį ir kurso nekeitusį Rusijos Su-24 šturmo lėktuvą.

„Niekada neužmiršime talkininkavimo teroristams; visada laikėme ir laikysime išdavystę pačiu žemiausiu ir gėdingiausiu elgesiu. Tegul tai žino tie Turkijoje, kurie veidmainiškai mėgina pateisinti save, savo veiksmus ir pridengti teroristų nusikaltimus“, – kalbėjo V.Putinas gruodžio mėnesį skelbdamas savo metinį pranešimą įstatymų leidėjams.

„Tegul tai žino tie Turkijoje, kurie šovė mūsų pilotams į nugarą“, – pridūrė jis.

Tuomet V.Putinas pareiškė, kad Rusija nenaudos šiurkščios karinės jėgos, atsakydama į Turkijos oro pajėgų ataką, bet perspėjo, kad Maskvos atsakas neapsiribos ekonominėmis sankcijomis.

„Iš mūsų nesulauks nervingos, isteriškos, pavojingos mums patiems ir visam pasauliui reakcijos, orientuotos į galbūt kokius nors išorinius efektus arba netgi į trumpalaikį panaudojimą vidaus politikoje. To nebus“, – sakė Kremliaus vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius