-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas: „Donaldas Trumpas nėra mano nuotaka“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per spaudos konferenciją Kinijoje nestokojo kandžių frazių JAV atžvilgiu. V.Putinas žurnalistams sakė, kad „Donaldas Trumpas nėra mano nuotaka, ir aš nesu jo jaunikis“, rašo „The New York Times“.
Vladimiras Putinas Prancūzijoje
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Nors toks komentaras gali būti interpretuojamas kaip subtilus pasišaipymas iš D.Trumpo, Rusijos prezidentas taip paaiškino, kodėl jis nekomentuoja JAV vidaus politikos reikalų.

Paklaustas, ar jis nusivylė D.Trumpu, V.Putinas atkirto, kad klausimas yra „naivus“, ir pareiškė, kad „D.Trumpas nėra mano nuotaika. Aš nesu nei jo nuotaka, nei jaunikis. Mes vadovaujame savo valstybėms“.

Į klausimą, ką Rusijos prezidentas mano apie galimybę, kad D.Trumpui būtų surengta apkalta, Rusijos vadovas atsisakė atsakyti, tačiau pridūrė, kad Maskva pasilieka sau teisę atsakyti į JAV nurodymą uždaryti Rusijos konsulatą San Fransiske ir dar du padalinius Vašingtone bei Niujorke.

Spaudos konferencijoje jis tokį JAV žingsnį pavadino „akivaizdžiu nuosavybės teisių pažeidimu“ ir teigė, kad iš pradžių jis galvoja pavesti savo Užsienio reikalų ministerijai dėl to kreiptis į teismą. „Mes pažiūrėsime, kokia efektyvi yra taip giriama amerikiečių teisinė sistema“, – pareiškė jis.

Jeigu teisme nebūtų nieko pasiekta, V.Putinas teigė, kad tuomet jis sumažintų JAV diplomatinio korpuso Rusijoje darbuotojų skaičių 155 vietomis (755-iomis jis jau yra sumažintas). „Tačiau to dar kol kas nedarysime, – sakė jis. – Pažiūrėkime, kaip vystysis situacija.“

Taip pat Rusijos vadovas Vašingtono sprendimą dėl Rusijos konsulato uždarymo pavadino „neišauklėtu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius