-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas dosniai atsilygino Armėnijai

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį sumažino dujų kainas Armėnijai per vizitą šioje Kaukazo šalyje, kurios policija sulaikė per 100 žmonių, protestavusių prieš Jerevano sprendimą prisidėti prieš Maskvos vadovaujamos Muitų sąjungos.
Vladimiras Putinas ir Seržas Sargsianas
Vladimiras Putinas ir Seržas Sargsianas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

V.Putinas paskelbė sumažinsiantis Armėnijai tiekiamų gamtinių išteklių muito mokesčius, taip pat pažadėjo pigiau parduoti šiai šaliai ginklų, Jerevanui ruošiantis stoti į Kremliaus vadovaujamą Muitų sąjungą.

„Rusija padarys viską, ką gali, kad padėtų Armėnijai užbaigti visas stojimo į Muitų sąjungą procedūras“, – pažymėjo Kremliaus vadovas.

Pasak jo, dujų „kainos bus nustatytos 189 JAV doleriai (480 litų, už tūkstantį kubinių metrų)“ – gerokai mažesnės negu Rusijos siūlomos kitiems pirkėjams.

Pagal V.Putino viziją, Rusijos vadovaujama Muitų sąjunga yra pamatas būsimajai Eurazijos ekonominei sąjungai, kuri turėtų bendrą vykdomosios valdžios instituciją ir naudotų bendrą valiutą.

Apie tūkstantis žmonių, nepritariančių Armėnijos prezidento Seržo Sargsiano sprendimui atsisakyti glaudesnių ryšių su Europos Sąjunga (ES) ir pasirinkti suartėjimą su Kremliumi, anksčiau pirmadienį surengė eitynes sostinės gatvėmis.

Jie nešė plakatus su užrašais „Putinai, keliauk namo“ ir mojavo Armėnijos vėliavomis, pranešė vienas ten esantis naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Stiprios policijos pajėgos užtvėrė kelią eitynėms, dėl ko kilo keli nedideli susirėmimai tarp demonstrantų ir saugumo pareigūnų.

Policijos spaudos tarnyba nurodė, kad buvo sulaikyti 110 protestuotojų.

Protestai Armėnijoje vyko tęsiantis demonstracijoms Ukrainoje, kurioje sekmadienį apie 100 tūkst. žmonių išėjo į Kijevo gatves, protestuodami prieš prezidento Viktoro Janukovyčiaus sprendimą nepasirašyti planuotos svarbios sutarties su ES.

Rugsėjį S.Sargsianas netikėtai paskelbė, kad Armėnija nusprendė prisijungti prie Muitų sąjungos, kuriai, be Rusijos, taip pat priklauso Baltarusija ir Kazachstanas.

Šis staigus posūkis sužlugdė kelerius metus vystytus šalies planus parafuoti asociacijos ir laisvosios prekybos sutartį su ES per praeitą savaitę Vilniuje vykusį viršūnių susitikimą.

Armėnija yra labai priklausoma nuo Rusijos tiekiamų ginklų, kuriuos Jerevanas laiko esminiu veiksniu palaikant pusiausvyrą su naftos turtingu Azerbaidžanu abiejų šalių ilgamečiame konflikte dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono.

Pagal V.Putino viziją, Rusijos vadovaujama Muitų sąjunga yra pamatas būsimajai Eurazijos ekonominei sąjungai, kuri turėtų bendrą vykdomosios valdžios instituciją ir naudotų bendrą valiutą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius