Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas ėmėsi bausti Turkiją – įvedė sankcijas

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įsaką dėl specialių ekonominių priemonių pritaikymo Turkijos atžvilgiu. Apie tai pranešė oficialus Kremliaus tinklalapis.
Vladimiro Putino įkvėpti meno kūriniai
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Įsaku įvedamas draudimas arba apribojimai į Rusijos teritoriją įvežti kai kurias prekes, kurių kilmės šalis yra Turkija. Vyriausybė įpareigota sudaryti prekių įvežimo arba paslaugų suteikimo sutarčių, kurioms nebus taikomos sankcijos, sąrašą.

V.Putinas taip pat nurodė uždrausti arba apriboti Turkijoje registruotų organizacijų veiklą Rusijos teritorijoje. Nuo kitų metų pradžios Rusijos darbdaviams uždrausta samdyti darbuotojais Turkijos piliečius.

Nuo sausio 1-osios Rusija taip pat pristabdys bevizį režimą su Turkija. Užsienio reikalų ministerijai pavesta apie tai nustatyta tvarka informuoti Turkiją.

Taip pat bus uždrausti užsakomieji skrydžiai tarp Rusijos ir Turkijos. Rusijos kelionių agentūroms teks nutraukti kelionių į Turkiją pardavimą.

Rusijos ir Turkijos santykiai smarkiai pašlijo po to, kai antradienį Turkijos naikintuvai pasienyje su Sirija numušė Rusijos bombonešį Su-24 M. Turkija tvirtina, kad Rusijos karo lėktuvai pažeidė Turkijos oro erdvę ir nepaisė perspėjimų pasitraukti iš jos. Rusija tikina, kad jos bombonešis buvo numuštas virš Sirijos teritorijos be jokių perspėjimų.

V.Putinas incidentą pavadino smūgiu į nugarą ir pagrasino Turkijai rimtomis pasekmėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius