Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 18 /12:27

Vladimiras Putinas grasina: man panorėjus, Rusijos daliniai po dviejų dienų būtų Vilniuje

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vėl pagrasino, kad po dviejų dienų, jam panorėjus, Rusijos daliniai būtų ne tik Kijeve, bet ir Varšuvoje, Rygoje, Taline, Vilniuje ar Bukarešte.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai, pasak vokiečių spaudos, Rusijos prezidentas pareiškė kalbėdamas su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka.

Man panorėjus per dvi dienas rusų daliniai atsidurtų ne tik Kijeve, bet ir Vilniuje, Rygoje, Taline, Varšuvoje ar Bukarešte, – V.Putino pareiškimą cituoja vokiečių leidinys.

V.Putinas tvirtino, kad rusų pajėgos galėtų greitai užimti Rytų Europos sostines, – praneša vokiečių leidinys „Sueddeutsche Zeitung“.

„Man panorėjus per dvi dienas rusų daliniai atsidurtų ne tik Kijeve, bet ir Vilniuje, Rygoje, Taline, Varšuvoje ar Bukarešte“, – V.Putino pareiškimą cituoja vokiečių leidinys.

Apie šiuos V.Putino grasinimus, leidinio teigimu, Ukrainos prezidentas esą papasakojo penktadienį Kijeve susitikęs su Europos Komisijos vadovu Jose Manueliu Barroso.

P.Porošenka šiuos V.Putino žodžius prisiminė, kad paaiškintų J.M.Barroso, kaip V.Putinas emocionaliai reaguoja į ES įtaką Rusijos kaimynėms.

Ukrainos prezidento teigimu, Rusijos lyderis jam taip pat pareiškė, kad turi didelę įtaką kai kurioms ES šalims. V.Putinas esą savo įtaką gali panaudoti tam, kad užblokuotų Rusijai nepalankius Europos Tarybos sprendimus.

Priminsime, kad V.Putinas tokiomis paraiškomis svaidosi ne pirmą kartą. Rusijos prezidentas yra pagrasinęs kadenciją baigiančiam Europos Komisijos prezidentui Jose Manueliui Barroso, kad jeigu jis norės, Kijevą užims per dvi savaites.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius