-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas ir Barackas Obama didins veiksmų Sirijoje koordinavimą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir JAV prezidentas Barackas Obama trečiadienį kalbėdamiesi telefonu sutiko „didinti“ koordinavimą tarp abiejų šalių, vykdant karinius veiksmus Sirijoje, pranešė Kremlius.
JAV specialiųjų pajėgų kariai Sirijoje
JAV specialiųjų pajėgų kariai Sirijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Abi pusės patvirtino esančios pasiruošusio didinti koordinavimą Rusijai ir Amerikai vykdant karinius veiksmus Sirijoje“, – sakoma Kremliaus pranešime.

V.Putinas taip pat paprašė B.Obamos pagalbos atskiriant nuosaikiosios opozicijos grupes nuo „teroristinių grupuočių, tokių kaip „al Nusra Front“, nurodė Kremlius.

Atskirame pranešime Baltieji rūmai informavo, kad abu lyderiai „patvirtino savo ryžtą įveikti ISIL (džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“, IS) ir „al Nusra Front“.

B.Obama taip pat pabrėžė „būtinybę siekti pažangos realiame politiniame perėjime, kad būtų užbaigtas konfliktas Sirijoje, taip pat (užtikrinti) tvarią humanitarinę prieigą“.

Abu lyderiai pažymėjo, kad svarbu atnaujinti Jungtinių Tautų palaikomas Sirijos taikos derybas, kurių du etapai įvyko Ženevoje nuo šių metų pradžios, bet neatnešė jokios pažangos, pažymėjo Kremlius.

Rusija ir Jungtinės Valstijos jau koordinuoja veiksmus Sirijoje, o Maskva birželį paragino imtis „lemiamų bendrų veiksmų prieš „al Nusra Front“.

Rusija gegužę siūlė rengti bendrus su JAV aviacijos smūgius prieš džihadistų taikinius Sirijoje, bet Vašingtonas tokią galimybę iškart atmetė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius