Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 01 /20:15

Vladimiras Putinas ir Barackas Obama nurodė savo slaptosioms tarnyboms surasti sprendimą dėl Edwardo Snowdeno

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir JAV prezidentas Barackas Obama savo šalių saugumo agentūrų vadovams nurodė rasti išeitį iš aklavietės, kurioje atsidūrė bėgliui informacijos viešintojui Edwardui Snowdenui įstrigus Maskvos oro uoste, pirmadienį pranešė aukšto rango pareigūnas.
Edwardas Snowdenas
Edwardas Snowdenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Barackas Obama

„Žinoma, (Putinas ir Obama) neturi sprendimo, kuris tiktų abiems šalims, todėl prezidentai nurodė FSB vadovui (Aleksandrui) Bortnikovui ir FBI direktoriui Robertui Muelleriui palaikyti nuolatinį ryšį ir ieškoti sprendimo būdų“, – sakė Rusijos Saugumo tarybos vadovas Nikolajus Patruševas interviu valstybinei televizijai „Rossija 24“.

„Jų užduotis gana nelengva, nes jų sprendimas turi atitikti tarptautinę teisę. O šiandien negalima pasakyti, kad tokios normos egzistuoja  ir egzistuoja paruoštas receptas“, – kalbėjo N.Patruševas interviu, kuris visas bus transliuojamas vėliau pirmadienį.

Tuo tarpu buvęs Nacionalinės saugumo agentūros (NSA) kontraktininkas E.Snowdenas jau devintą dieną yra Maskvos Šeremetjevo oro uosto tranzito zonoje. Į Maskvą jis atskrido birželio 23 dieną iš Honkongo, pakeliui į Lotynų Ameriką, manoma Ekvadorą, siekdamas išvengti ekstradicijos Jungtinėms Valstijoms.

ATNAUJINTA 20:15 Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad jo šalis anksčiau niekada nėra įvykdžiusi ekstradicijos, ir pridūrė, kad JAV slaptos informacijos viešintojas Edwardas Snowdenas gali likti Maskvoje, jeigu tik liausis tekinęs informaciją.

"Rusija niekada nieko niekam neperduoda ir neketina to daryti, - V.Putinas pareiškė per spaudos konferenciją Maskvoje. - Jeigu jis (Snowdenas) nori likti čia, yra viena sąlyga - jis turi liautis kenkęs mūsų Amerikos partneriams, kad ir kaip keistai tai beskambėtų iš mano lūpų".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius