-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas ir toliau žaidžia su Vakarais

Penktadienį įvykusiame susitikime Prancūzijoje Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ir Rusijos vadovas Vladimiras Putinas sutarė, kad Rusija į Ukrainą atsiųs pasiuntinį, kuris padės spręsti konfliktą tarp šalių. Tačiau ekspertai teigia, kad tai – dar vienas V.Putino žaidimas.
P.Porošenko ir V.Putinas
P.Porošenko ir V.Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Į šeštadienį vykusį P.Porošenkos prisaikdinimą prezidentu buvo pasiųstas Rusijos ambasadorius Ukrainoje Michailas Zurabovas.

JAV pasveikino šiuos žingsnius ir pavadino tai teigiamais postūmiais sprendžiant Ukrainos krizę.

Valstijų prezidento Baracko Obamos atstovas teigė, kad prezidentas išvyko namo nusiteikęs optimistiškai, tačiau pabrėžė, kad reikia ir daugiau žingsnių.

Analitikai sako, kad V.Putinas apskaičiavo šį žingsnį taip, kad nieko neprarastų. Jis nuramino Vakarus, o tuo pat metu tęsia savo politiką, stengiantis kuo labiau įtakoti Ukrainos ateitį.

Analitikai sako, kad V.Putinas apskaičiavo šį žingsnį taip, kad nieko neprarastų. Jis nuramino Vakarus, o tuo pat metu tęsia savo politiką, stengiantis kuo labiau įtakoti Ukrainos ateitį. Jis tempia laiką ir stengiasi išvengti naujų sankcijų.

„Maskva žaidžia dvigubą žaidimą“, – „The Business Insider“ sakė  amerikiečių analizės ir konsultavimo grupės „Eurazija“ prezidentas Ianas Bremmeris.

Jo teigimu, Kremlius nori pasirodyti galintis derėtis, siekti ryšio su Ukrainos valdžia, kai tuo pat metu teroristai tęsia savo veiklą siekdami visiškai destabilizuoti šalį.

I.Bremmerio teigimu, po to, kai į Kijevą pasiųstas Rusijos pasiuntinys, Vakarams tampa sunkiau kalbėti apie naujas sankcijas.

Ukrainoje jau kuris laikas tęsiasi teroristų ir Ukrainos kariuomenės susirėmimai, kasdien daugėja civilių aukų.

Po Krymo aneksijos V.Putinas akivaizdžiai stengiasi išlaikyti Rusijos įtaką Ukrainoje ir neleisti šiai šaliai suartėti su Vakarais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius