-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vladimiras Putinas išrinktas prestižinės Vokietijos premijos „Quadriga“ laureatu

Berlyne spalio 3-iąją – Vokietijos vienybės dieną – Rusijos premjeras Vladimiras Putinas gaus prestižinę kasmetę premiją „Quadriga“, praneša Vokietijos žiniasklaidos bendrovė „Deutsche Welle“.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Premija įteikiama žymiems politikos, ekonomikos ir kultūros veikėjams, kuriems būdinga „pirmeivių dvasia“ ir „visuomenės gerovės siekis“.

V.Putinas jau šiandien „vertas atskiro skyriaus istorijos knygoje“, šis politikas „kaip Petras Pirmasis nužymi ateities gaires“, sakoma žiuri paaiškinamajame rašte, kurį pavyko gauti „Suddeutsche Zeitung“.

Tačiau premijos paskyrimas Rusijos ministrui pirmininkui neapsiėjo be kritikuojančių balsų.

Vienas Žaliųjų partijos pirmininkų Cemas Oezdemiras, žiuri narys griežtai nepritarė siūlymui skirti premiją V.Putinui ir per balsavimą susilaikė. Du verslo atstovai taip pat pareiškė savo abejonių dėl Rusijos premjero kandidatūros, bet balsavo už jį.

V.Putinas jau šiandien „vertas atskiro skyriaus istorijos knygoje“, šis politikas „kaip Petras Pirmasis nužymi ateities gaires“, sakoma žiuri paaiškinamajame rašte.

Teise nepritarti šiai kandidatūrai galėjo pasinaudoti praėjusių metų laureatai, tarp jų paskutinis VDR ministras pirmininkas Lotharas de Maiziere’as ir dabartinis Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble. Tačiau jie šia teise nepasinaudojo. 

Premija „Quadriga“ pavadintos skulptūros, apvainikavusios Brandenburgo vartus Berlyne, garbei. Ji skiriama nuo 2003 metų žinomoms asmenybėms ir organizacijoms, kurios „savo perspektyvų vizija, drąsa ir atsakingumu vedė į priekį Vokietiją ir visą Europą“.

Kiekvienam iš apdovanotųjų pagal tradiciją, Vokietijos vienybės dieną, spalio 3-iąją, Berlyne bus įteikta paauksuota ketverto žirgų kopija. Be to, laureatai, kadangi šis apdovanojimas teikiamas ne vienam politikui, pasidalys 100 tūkst. eurų premiją.

Tarp praėjusių metų „Quadriga“ laureatų buvo Vokietijos ekskancleris Helmutas Koholis, jo įpėdinis Gerhardas Schroederis, taip pat buvęs SSRS prezidentas Michailas Gorbačiovas, buvęs Čekoslovakijos prezidentas Vaclavas Havelas, Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius