Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas išsižadėjo žmonos Liudmilos – jos neliko oficialioje Rusijos prezidento biografijoje

Oficialioje Rusijos Federacijos prezidento Vladimiro Putino biografijoje nebeliko jokios informacijos apie jo žmoną Liudmilą. Kremliaus atstovas tvirtina, kad taip yra dėl skyrybų, kurių procesas šiuo metu yra baigiamas, rašo Tvn24.pl.
Vladimiras Putinas su žmona Liudmila
Vladimiras Putinas su žmona Liudmila / „Scanpix“ nuotr.

V.Putino puslapyje paskelbta biografija yra vienintelė oficiali Rusijos prezidento biografija. Nuo antradienio, žiniasklaidos teigimu, joje nebėra jokios užuominos apie pirmąją V.Putino žmoną. Tik nurodoma, kad prezidentas turi dvi dukras – 27 m. Mariją ir 27 metų Kateriną.

Šis faktas Rusijos žiniasklaidai davė pelno kalboms, kad prezidento skyrybos jau tikrai įvyko. Tą agentūrai „Itar-TASS“ patvirtino ir prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas: „Tai reiškia, kad įvyko skyrybos.“

Nuo antradienio, žiniasklaidos teigimu, oficialioje biografijoje nebėra jokios užuominos apie pirmąją V.Putino žmoną. Tik nurodoma, kad prezidentas turi dvi dukras – 27 m. Mariją ir 27 metų Kateriną.

Tačiau tame pačiame oficialiame Rusijos prezidento puslapyje kremlin.ru tebėra ir ilgoji V.Putino biografija – joje Liudmila minima, bet ši biografija baigiasi 2010 metų įvykiais. Tad duomenų apie skyrybas čia nėra.

Apie ketinimus išsiskirti Rusijos prezidentas kartu su žmona paskelbė 2013 metų birželį per televiziją – pasakė, kad nori nutraukti 30 metų trūkusią santuoką.

Kaip rašo „The Moscow Times“, praėjus beveik metams po šio oficialaus pareiškimo V.Putinas tapo vienišiumi. Ar jis turi naują gyvenimo draugę, neskelbiama, tačiau jau ne vienerius metus kalbama apie tai, kad V.Putinas palaiko santykius su 30 metų jaunesne gimnaste Alina Kabajeva. Žiniasklaida yra skelbusi, kad pora jau susituokė ir net laukiasi vaiko.

Radijo stoties „Echo Moskvy“ interneto tinklalapis parašė, kad Liudmilos dingimas iš V.Putino biografijos rodo paprastą dalyką – istoriją galima perrašyti. „Liudmila tėra istorija. Visa epocha yra išmesta iš mūsų istorijos vadovėlių“, – rašoma.

„The Moscow Times“ primena, kad pernai Rusijoje išleistas naujas istorijos vadovėlis, kuriame nėra nė žodžio apie V.Putino priešininkus, tarkim, Michailą Chodorkovskį ar Borisą Berezovskį. Laikraštis pastebi, kad tuo šis vadovėlis primena tuos, iš kurių vaikai mokėsi sovietmečiu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Alina Kabajeva (2001 m.)
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Alina Kabajeva (2001 m.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius