Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas jaučiasi turįs teisę kištis į Ukrainos vidaus reikalus

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Kijevas, kurįa, anot jo, valdo valdžią užgrobę ultranacionalistai, privalo sustabdyti savo karinę operaciją Rytų Ukrainoje ir liautis vykdęs ekonominį spaudimą prorusiškų separatistų kontroliuojamuose regionuose.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Interviu, kurį davė Egipto dienraščiui „al Ahram“ prieš trečiadienį planuojamą viršūnių susitikimą Minske su Prancūzijos, Vokietijos ir Ukrainos lyderiais, V.Putinas toliau taškosi kaltinimais Ukrainai.

„Svarbiausia padėties stabilizavimo sąlyga – nedelsiamas ugnies ir vadinamosios antiteroristinės, o iš esmės – baudžiamosios operacijos nutraukimas Ukrainos pietryčiuose“, – pabrėžė Rusijos lyderis interviu, kurį davė dviejų dienų vizito Kaire išvakarėse.

„Kijevo mėginimai daryti ekonominį spaudimą Donbasui (Rytų Ukrainai), blokuoti jo gyvybinę veiklą tik apsunkina padėtį“, – pridūrė jis.

V.Putinas taip pat pakartojo Maskvos poziciją, kad smurtas Ukrainos rytuose yra reakcija į praeitais metais įvykusį Vakarų šalių remtą „perversmą“, kai protestuotojai Kijeve nuvertė prorusišką prezidentą Viktorą Janukovyčių.

„Ukrainos krizė kilo ne dėl Rusijos kaltės. Ji yra JAV ir jų sąjungininkių Vakaruose, kurios laikė save Šaltojo karo „nugalėtojomis“, pastangų visur primesti savo valią rezultatas“, – sakė V.Putinas „al Ahram“.

V.Putinas pareiškė, kad viršūnių susitikimas trečiadienį įvyks tik su sąlyga, jeigu „iki tol pavyks suderinti virtinę pozicijų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius