Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vladimiras Putinas neatmeta galimybės, kad infliacija po rinkimų paspartės

Dalijantis dosnaus finansavimo pažadus kandidatas į Rusijos prezidentus, ministras pirmininkas Vladimiras Putinas neatmetė galimybės, kad infliacija po kovo 4 dienos rinkimų, per kuriuos jis tikisi sugrįžti į Kremlių artimiausiems šešeriems metams, paspartės.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sausio apklausos, kurią surengė nepriklausomas J.Levados sociologijos centras, duomenimis, dauguma – 58 proc. – Rusijos gyventojų nurodė kainų augimą didžiausia grėsme 142 milijonų šaliai.

Finansinė valdžia aiškina būsimą brangimą bazės efektu po rekordiškai mažos infliacijos pernai ir iš dalies šalies monopolijų tarifų didinimu, kuris V.Putino siūlymu buvo nukeltas iš sausio į liepą – po rinkimų.

Aš nesu įsitikinęs, kad mums pavyks išlaikyti to paties lygio infliaciją, sakė premjeras.

Likus dviem savaitėms iki balsavimo, lankydamasis Sibire ir Tolimuosiuose Rytuose prezidento rinkimų kampanijos favoritas pripažino, kad tiems, kurie yra susirūpinę dėl pabrangimo, yra pagrindo nuogąstauti.

„Aš nesu įsitikinęs, kad mums pavyks išlaikyti to paties lygio infliaciją. Dėl virtinės objektyvių priežasčių ji gali trupučiuką pakilti“, – sakė premjeras Barnaule antradienį.

Jis išsamiau to nenagrinėjo pasitarime, skirtame policininkų buities ir darbo užmokesčio problemoms.

Vartojimo kainų indekso augimas, pagal praėjusių metų rezultatus, sulėtėjo iki minimumo – 6,1 proc., nes buvo geras derlius, lėtėjo pinigų agregato M2 augimas, sustiprėjo rublis ir valstybė stabdė elektros energijos ir grūdų brangimą.

Ekonomikos plėtotės ministerija ir Centrinis bankas prognozavo 2012 metais 5,0-6,0 proc. infliaciją.

2012 metų sausio ir vasario mėnesiais infliacijos augimas, skaičiuojant metams, toliau lėtėjo, nes tarifų indeksacija nukelta į metų antrąjį pusmetį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius