Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas pasiūlė Suomijos prezidentei nusipirkti nekilnojamojo turto Rusijoje

Suomijos prezidentė Tarja Halonen, atsakydama į Rusijos ministro pirmininko Vladimiro Putino prašymą, pažadėjo Rusijoje įsigyti nekilnojamojo turto.
Suomijos prezidentė Tarja Halonen.
Suomijos prezidentė Tarja Halonen. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kalbama, kad daugelis suomių norėtų įsigyti Rusijoje nekilnojamojo turto. Gal tu parodytum pavyzdį pati ką nors įsigydama“, – sakė V.Putinas Pamaskvės Novo Ogariovo  rezidencijoje susitikęs su T.Halonen.

„Sutarta“, – rusiškai jam atsakė Suomijos prezidentė.

Prezidentės ir ministro pirmininko pokalbis vyko draugiškai, jie vienas kitą tujino.

„Per tavo prezidentavimą, o tai netrumpas laikotarpis  – 11 metų (T.Halonen šalies prezidentės pareigas eina beveik 12 metų), Suomijos ir Rusijos santykiai žymiai sustiprėjo. pakanka pasakyti, kad prekyba tavo prezidentavimo metu išaugo penkis kartus, o tiesioginės suomių investicijos į Rusijos ekonomiką – dešimt kartų“, – pažymėjo V.Putinas.

Per tą laiką, kaip sakė Rusijos premjeras, Rusija ir Suomija aktyviai plėtojo infrastruktūrą, įskaitant ir geležinkelių eismą, pratęsė Saimano kanalo nuomos sutartį.

„Mes iš esmės pasiekėme prieš krizę buvusį prekybos lygį“, – sakė V.Putinas.

Rusijos premjeras padėkojo suomių prezidentei už bendradarbiavimą ir bendro darbo metus, taip pat „didžiulį tavo ir tavo darbuotojų  indėlį stiprinant Rusijos ir Suomijos santykius“.

Savo ruožtu T.Halonen pažymėjo, kad pirmą kartą bendravo su V.Putinu telefonu, šiam pradėjus pirmą kartą vadovauti Rusijos vyriausybei, ji tuo metu ėjo Suomijos užsienio reikalų ministrės pareigas (nuo 1995 iki 2000 metų). Ji įsitikinusi, kad per tuos nepilnus 12 metų Rusijos ir Suomijos vadovų santykiai buvo labai draugiški.

„Tai jau mano 26 ar 27 vizitas į Rusiją, būnant prezidento poste. Reikia pasakyti, kad suomiai ir rusai atrado vieni kitus – tą liudija faktas, kad mūsų siena buvo kirsta 10 mln. kartų. Įvertinus, kad Suomijos gyventojų skaičius sudaro 5 mln., tai pasiekimas“, – pažymėjo T.Halonen.

Ji pažymėjo, kad dauguma kirtusių Rusijos ir Suomijos sieną žmonių – tai rusai, daugiau kaip 80 proc. jų turi daugkartinę vizą.

Suomijos prezidentė aukštai vertina abiejų šalių bendrus pasiekimus ekologijos srityje. Ji priminė, kad antrojoje šių metų pusėje Rusija pirmininkaus Baltijos jūros šalių taryboje, ir vylėsi, kad šios organizacijos viršūnių susitikimas įvyks aukščiausiu lygiu.

„Tikiuosi, kad Suomijos būsimoji vyriausybė ir prezidentas taip pat konstruktyviai spręs klausimus ir bendradarbiaus su Rusijos vyriausybe ir prezidentu“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius