Tiesiogiai

Kandidatų spaudos konferencijos po pirmo Prezidento rinkimų turoKandidatų spaudos konferencijos po pirmo Prezidento rinkimų turo

2023 03 18 /16:40

Vladimiras Putinas per aneksijos metines lankosi Kryme

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį apsilankė Kryme, pranešė valstybinė televizija.
Vladimiras Putinas Kryme
Vladimiras Putinas Kryme / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Į Krymą Rusijos lyderis netikėtai nuvyko per devintąsias šio Ukrainos pusiasalio aneksijos metines.

Sevastopolio uostamiestyje prie Juodosios jūros V.Putinas, lydimas Maskvos paskirto Sevastopolio gubernatoriaus Michailo Razvožajevo, apsilankė meno mokykloje, parodė televizija.

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ pranešė, kad V.Putinas apsilankė meno mokykloje ir vaikų centre. Atrodo, kad šios vietos buvo pasirinktos reaguojant į penktadienį išduotą tarptautinio baudžiamojo teismo arešto orderį. Orderyje jis kaltinamas atsakomybe už vaikų grobimą.

Pasak Maskvos paskirto gubernatoriaus Michailo Razvožajevo, V.Putinas lėktuvu įveikė 1 821 kilometrą iš Maskvos į Sevastopolį, didžiausią regiono miestą, kur sėdo prie jį po miestą vežiojusio automobilio vairo.

Kartu su meno mokykla ir vaikų centru V.Putinas taip pat aplankė archeologinę vietovę prie senovės graikų miesto Chersoneso griuvėsių, praneša Rusijos valstybinė žiniasklaida.

TBT arešto orderis buvo pirmasis, išduotas vienos iš penkių nuolatinių JT Saugumo Tarybos narių vadovui. Hagoje (Nyderlandai) įsikūręs teismas taip pat išdavė arešto orderį Rusijos Federacijos prezidento kanceliarijos vaiko teisių įgaliotinei Marijai Lvovai-Belovai.

Maskva iš karto atmetė šį žingsnį, o Ukraina jį pasveikino kaip didelį proveržį. Tačiau jo praktinė reikšmė gali būti ribota, nes tikimybė, kad V.Putinas bus teisiamas Tarptautiniame baudžiamajame teisme, yra mažai tikėtina, nes Maskva nepripažįsta teismo jurisdikcijos ir neišduoda savo piliečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius