-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 06 /14:04

​Vladimiras Putinas: Petro Porošenka siūlė Rusijai pasiimti Donbasą

Uždarame susitikime su Pramonininkų sąjunga Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasakojo, kad Ukrainos prezidentas Petro Porošenka siūlė Rusijai „pasiimti Donbasą“, praneša „Forbes“.
Petro Porošenka ir Vladimiras Putinas
Petro Porošenka ir Vladimiras Putinas / „Scanpix“/„Reuters“/AFP/15min.lt fotomontažas

Pasak V.Putino, tokį pasiūlymą jis išgirdo Minske vasario 11–12 dienomis.

„P.Porošenka man tiesiai pasakė: „pasiimkite Donbasą.“ Aš jam atsakiau: „Išprotėjai, ar ką? Man Donbasas nereikalingas. Jeigu jums jis nereikalingas, tai praneškite apie jo nepriklausomybę“, – tokius Rusijos prezidento žodžius perduoda šaltinis.

P.Porošenka pasiūlė Rusijai finansiškai remti Donbasą. O V.Putinas pareiškė, kad apie tai galima kalbėti tik tokiu atveju, jeigu Donbasas bus įtrauktas į Rusijos Federacijos sudėtį. 

Tolimesnio pokalbio metu P.Porošenka esą davė suprasti, kad Ukrainos valdžia negali pripažinti Donbaso nepriklausomybės. Tokiu atveju, aiškino V.Putinas, Kijevas privalo mokėti pensijas tam regionui, taip pat atkurti bankinę sistemą.

Vienas Rusijos Pramonininkų sąjungos ir V.Putino susitikimo dalyvis „Forbes“ pasakojo: „P.Porošenka pasiūlė Rusijai finansiškai remti Donbasą. O V.Putinas pareiškė, kad apie tai galima kalbėti tik tokiu atveju, jeigu Donbasas bus įtrauktas į Rusijos Federacijos sudėtį. O kol kas Donbasas yra Ukrainos dalis ir todėl visas išmokas turi mokėti Ukraina.“

Rusijos prezidento teigimu, Kijevas yra nusiteikęs arba laimėti, arba sužlugdyti regioną ekonomiškai. Jis verslininkams priminė, kad vis dar nėra priimtas amnestijos separatistams įstatymas, o įstatymas, numatantis specialų Luhansko ir Donecko statusą, esąs fikcija ir jokios jų autonomijos nenustato.

V.Putino teigimu, konflikto paaštrėjimas yra naudingas JAV, kuri nori atskirti Europą nuo Rusijos. Verslininkus jis taip pat įspėjo, kad vargu ar sankcijų Rusijai bus atsisakyta artimiausiais metais.

Prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas nesugebėjo nei patvirtinti, nei paneigti „Forbes“ šaltinio žodžių, nes susitikimas buvo uždaras. P.Porošenkos atstovas į skambučius neatsakė. 

„Nelabai gerai, kad kai kurie šio renginio dalyviai papasakojo apie savo bendravimo su prezidentu turinį. Tegu tai lieka jų sąžinės reikalu, ar jie pasakojo tiesą ar netiesą. Aš neketinu niekaip to komentuoti“, – pasakė D.Peskovas, paklaustas žurnalistų apie „Forbes“ straipsnį.

Ukrainos užsienio reikalų ministerijos informacijos politikos departamento vadovas Jevgenijus Perebijnis paaiškino, ką reiškia P.Porošenkos pasiūlymas Rusijai „pasiimti Donbasą“.

„Dinkite (Убирайтес) iš Donbaso“ nereiškia „pasiimkite (забирайте)“ Donbasą“, o kaip tik priešingai“, – „Ukrainska pravda“ cituoja J.Perebijnį

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius