-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vladimiras Putinas reabilitavo nuo Stalino represijų nukentėjusius Krymo totorius, šie atkerta, kad Rusija pati turi reabilituotis

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė pasirašęs įsaką dėl Krymo totorių, nukentėjusių nuo Stalino represijų, reabilitavimo.
Krymo totorius
Krymo totorius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Norėčiau kolegas informuoti, kad aš pasirašiau įsaką dėl Krymo totorių, armėnų, vokiečių, graikų – visų Krymo gyventojų, kurie nukentėjo nuo Stalino represijų, reabilitavimo“, – sakė V.Putinas per Valstybės nacionalinių projektų ir demografinės politikos tarybos posėdį pirmadienį.

Rusijos prezidentas dar pranešė, kad šiame įsake įrašyta priemonė dėl kai kurių teritorijų socialinio ekonominio gerbūvio. Pasak jo, kai kurios teritorijos „pastaraisiais metais, galima sakyti dešimtmečiais, praktiškai buvo užmirštos, juridiškai niekaip neįformintos, socialiai nevystomos, tik degraduojančios“.

„Mums nereikia reabilitacijos iš Rusijos. Tai Rusija turi reabilituotis prieš mus už savo nusikaltimus 1944 metais“, – sakė Mustafa Džemiliovas

Krymo totoriai: nereikia mums jūsų reabilitacijos

Krymo totorių lyderis Mustafa Džemiliovas pareiškė, kad jiems iš Kremliaus nereikia jokios „reabilitacijos“. Jo teigimu, V.Putinas šiuo dekretu paprasčiausiai stengiasi sustiprinti savo politiką aneksuotame pusiasalyje, rašo naujienų agentūra „Unian“.

„Mums nereikia reabilitacijos iš Rusijos. Tai Rusija turi reabilituotis prieš mus už savo nusikaltimus 1944 metais“, – sakė jis kartu pridurdamas, kad vis tiek toks V.Putino dekretas yra pasirašytas pernelyg vėlai.

„Kodėl jis nusprendė pasirašyti šį dekretą po mūsų teritorijos okupacijos – įdomus klausimas. Žinoma, Rusija turi dalyvauti sprendžiant socialines problemas, su kuriomis susiduriame, tačiau tai turi būti daroma remiantis susitarimais tarp mūsų valstybių“, – sakė M.Džemiliovas. Krymo totorių lyderio teigimu, Rusija iškart po Rusijos Federacijos paskelbimo 1991 metais turėjo paskelbti, kad deportacijos buvo nusikaltimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius