Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas sako pripažinsiantis Ukrainos rinkimų rezultatus

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį pareiškė, kad gerbs sekmadienį vyksiančių Ukrainos prezidento rinkimų rezultatus, praneša BBC.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kalbėdamas ekonomikos forume Sankt Peterburge V.Putinas sakė, kad Rusija „gerbs Ukrainos žmonių pasirinkimą“ ir kad Maskva pasirengusi dirbti su naujais šalies vadovais. Kartu jis pridūrė, kad tikisi, jog naujas prezidentas nutrauks antiteroristinę operaciją rytų Ukrainoje.

V.Putinas taip pat sakė, kad krizė Ukrainoje virto tikru pilietiniu karu, ir kaltino Vašingtoną parėmus buvusio prezidento Viktoro Janukovyčiaus nuvertimą.

Pakartodamas kitų Rusijos lyderių komentarus, V.Putinas sakė, kad chaosas tvyro nuo vasario, kai Ukrainoje buvo nušalintas promaskvietiškas prezidentas, ir kad tas chaosas dabar užleido vietą pilietiniam karui.

„Ukrainos krizė kilo todėl, kad Janukovyčius atidėjo Asociacijos sutartį su Europos Sąjunga. Po to įvyko perversmas, kurį parėmė mūsų draugai amerikiečiai, ir dėl to (dabar) yra chaosas ir visapusiškas pilietinis karas“, – sakė jis verslininkams toje konferencijoje.

Jis taip pat teisino Rusijos kovo mėnesį įvykdytą Ukrainos Krymo pusiasalio aneksiją ir sakė, kad ji įvyko po demokratinio balsavimo už nepriklausomybę.

„Dėl Krymo mūsų pozicija aiški ... Jie balsavo „už“ – tai nepaneigiamas faktas“, – pareiškė V.Putinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius