Rusijos lyderis Vladimiras Putinas: „Šiandien pasaulis gali atsikvėpti su dideliu palengvėjimu“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį sveikino susitarimą dėl Irano branduolinės programos, pareiškęs, kad derybose dalyvavusios šalys „tvirtai pasirinko stabilumą ir bendradarbiavimą“.
Vladimiras Putinas per BRICS šalių viršūnių susitikimą Ufos mieste Rusijoje
Vladimiras Putinas per BRICS šalių viršūnių susitikimą Ufos mieste Rusijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

„Esame tikri, kad šiandien pasaulis atsikvėpė su didžiuliu palengvėjimu“, – rašoma oficialiame Kremliaus tinklalapyje paskelbtame V.Putino pareiškime.

„Nepaisant mėginimų argumentuoti už jėgos scenarijus, derybų dalyviai tvirtai pasirinko stabilumą ir bendradarbiavimą, ir tai bus įtvirtinta Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucija“, – pažymima pareiškime.

V.Putinas nurodė, kad Maskva „padarys viską, kas jos galioje“, kad užtikrintų susitarimo sėkmę, ir paragino šalis vykdyti visus pagal šią sutartį prisiimamus įsipareigojimus.

Pasveikino ir Sirijos vadovas

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas pasveikino vieną svarbiausių savo sąjungininkų Iraną antradienį pasiekus susitarimą su pasaulio galingosiomis valstybėmis, pranešė vietos žiniasklaida.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Basharas Assadas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Basharas Assadas

Savo žinutėje Irano aukščiausiajam lyderiui ajatolai Ali Khamenei B.Assadas sveikina Teheraną su sutartimi, kuri, pasak jo, „yra svarbus posūkis Irano, regiono ir viso pasaulio istorijoje“.

Irano prezidentas Hassanas Rouhani pareiškė, kad antradienį pasiektas susitarimas su šešiomis galingosiomis pasaulio valstybėmis yra pasitikėjimo pradžia, jei tik sutarties bus laikomasi.

„Jeigu šis susitarimas bus įgyvendintas teisingai... mes galime palaipsniui nugalėti nepasitikėjimą“, – sakė jis per televiziją tiesiogiai kreipdamasis į tautą, kalbėdamas apie ilgą laiką buvusius įtemptus santykius su pirmaujančiomis Vakarų valstybėmis.

„Tai abipusis susitarimas, savitarpiškas susitarimas“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius