Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vladimiras Putinas supranta, kad repo muzikos neuždraus, todėl nori ją kontroliuoti

Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ėmė neraminti repo muzikos populiarėjimas šalyje. Kaip skelbia „The Huffington Post“, Rusijos vadovas mano, kad ją geriau kontroliuoti, o ne drausti.
Vladimiras Putinas Valdajaus diskusijų klube
Vladimiras Putinas Valdajaus diskusijų klube / „Scanpix“ nuotr.

Anot naujienų portalo, V.Putinas kreipėsi į už kultūrą atsakingus pareigūnus ir paprašė sugalvoti priemones repo muzikai kontroliuoti.

Jis įsitikinęs, kad jei kažko neįmanoma sustabdyti, reikia tai pakreipti sau palankia linkme.

Susitikime su patarėjais kultūrai Rusijos prezidentas šeštadienį sakė, kad bandymai uždrausti atlikėjams koncertuoti turėtų atvirkščią efektą ir tik padidintų jų populiarumą.

V.Putinas pabrėžė, kad repo muzika paremta trimis dalykais: seksu, narkotikais ir protestu. Jis aiškino, kad narkotikų tema yra dominuojanti, tad tai veda į visos šalies degradavimą.

„Narkotikų propaganda yra daug blogiau nei keiksmažodžiai“, – žiniasklaidos priemonė cituoja Rusijos prezidentą.

„The Huffington post“ pažymi, kad pastaruoju metu Rusijoje pastebimas valdžios karas su šiuolaikine muzika išprovokavo diskusijas apie Sovietų laikų meno cenzūrą.

Gruodžio pradžioje žiniasklaida rašė, kad valdžios persekiojimą pajuto rusų elektronikos grupė IC3PEAK.

Kaip „The Independent“ sakė grupės narys Nikolajus Kostyliovas, staiga organizatoriai ėmė atšaukinėti vieną koncertą po kito, priežastys buvo įvairios: vieni sulaukė grasinančių skambučių, anoniminių pranešimų apie sprogmenis salėse, kai kurias koncertų vietas netikėtai užgriuvo įvairūs tikrintojai, kitur tiesiog dingo elektra.

„Tai labai nemalonu, juk mes nieko neteisėto nedarome – tiesiog dainuojame ironiškas dainas. Bet mes pajutome saugumo struktūrų paskelbtą raganų medžioklę savo kailiu“, – kalbėjo jis.

Kaip pastebi leidinys, IC3PEAK yra tik viena iš daugelio šiuolaikinės muzikos grupių, tapusių Rusijos spectarnybų taikiniu.

Pavyzdžiui, lapkritį reperis Husky buvo sulaikytas koncertinio turo metu. Policija buvo įspėjusi koncertų salės savininkus, kad vyksta tyrimas dėl jo dainų tekstų. Į atšauktus koncertus reperis atsakė improvizuotu renginiu, kuriame jis savo kūrinius atliko užlipęs ant mašinos stogo. Per šį renginį jis ir buvo sulaikytas. Muzikantas buvo paleistas tik po to, kai šis žingsnis sulaukė didelio pasipriešinimo šalyje ir į tai įsikišo neįvardinti Kremliaus pareigūnai.

Įdomiausia šioje istorijoje tai, kad reperio Husky opozicijos figūra pavadinti nebūtų galima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius