-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas tiesioginiame eteryje atsakinės į gyventojų klausimus

Rusijos gyventojai ketvirtadienį tiesioginiame televizijos eteryje klausinės Vladimiro Putino apie augantį skurdą šalyje ir krizes užsienyje, viešosios nuomonės apklausoms rodant smukusį prezidento populiarumą.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip matyti iš klausimų, pateiktų internetu prieš tiesioginę televizijos laidą, V.Putinui tikriausiai nepavyks išvengti ir asmeninio gyvenimo temos.

Tai bus jau 17-oji tokia klausimų ir atsakymų sesija V.Putinui nuo 1999 metų, kai jis atėjo į valdžią. Laida prasidės 12 val. Maskvos (ir Lietuvos) laiku. Paprastai ji tęsiasi kelias valandas.

Prieš kruopščiai surežisuotą šou buvo gauta daugiau nei milijonas klausimų prezidentui.

VIDEO: Vladivostoke baigėsi Kim Jong Uno ir V.Putino derybos: sieks glaudesnių ryšių

Šįmet V.Putinui teks atsakinėti į gyventojų klausimus dar neatgavus buvusio visuomenės palaikymo, sumažėjusio praėjusiais metais po kelių itin nepopuliarių žingsnių, pirmiausia dėl pensinio amžiaus ir pridėtinės vertės mokesčio padidinimo.

Laidos metu prezidentas turi galimybę parodyti, kad jam rūpi kasdienės rusų problemos. Jis nevengia tiesioginio eterio metu paskambinti regionų pareigūnams ir viešai duoti jiems pylos.

Kartais V.Putinas pateikia tam tikrų miglotų užuominų ir apie asmeninį gyvenimą. Ši tema itin domina rusus nuo tada, kai 2013-aisiais V.Putinas per televiziją netikėtai paskelbė apie skyrybas su žmona Liudmila, su kuria jie kartu praleido beveik tris dešimtmečius ir susilaukė dviejų dukterų.

Šiais metais, panašu, prezidentui teks sulaukti ir kritiškesnių klausimų, turint galvoje jo smukusį populiarumą, kuris buvo smarkiai išaugęs po 2014 metais įvykdyto Krymo atplėšimo nuo Ukrainos. Tuo laikotarpiu jo populiarumas pasiekė anksčiau neregėtas aukštumas – beveik 90 procentų.

VIDEO: V.Putinas gyrė Rusijos karinę galią: Maskvoje surengtas didelis Pergalės dienos paradas

Sociologinius tyrimus vykdančio nepriklausomo Levados centro duomenimis, šiuo metu prezidento politikai pritaria du trečdaliai rusų.

„Svarbiausias šios klausimų ir atsakymų sesijos tikslas yra parodyti, kad Vladimiras Putinas yra pagrindinis žmonių interesų gynėjas, humaniškiausias prezidentas ir paskutinė žmonių viltis sulaukti teisingumo“, – naujienų agentūrai AFP sakė politologas Konstantinas Kalačiovas.

Jis pridūrė, kad V.Putinas gali pasinaudoti slogiomis nuotaikomis visuomenėje savo naudai.

Prezidentas pateikia save kaip „asmenį, į kurį galima kreiptis patekus į beviltišką padėtį, o jo stilius daro įspūdį daugeliui rusui“, sakė politologas.

Laidos oficialioje svetainėje skelbiami klausimai, pateikti internetu ar telefonu. Dauguma jų susiję su ekonomika ir socialiniais reikalais. Nemažai klausimų yra apie itin mažus atlyginimus provincijoje, vaikų darželių stygių ir augančias sąskaitas už komunalines paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius