Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas tikriausiai susitiks su Angela Merkel per Pasaulio futbolo čempionato finalą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tikriausiai susitiks su Vokietijos kanclere Angela Merkel, tarp abiejų šalių tvyrant įtampai dėl Ukrainos krizės, kai jiedu stebės Pasaulio futbolo čempionato finalą Rio de Žaneire, ketvirtadienį nurodė Kremlius.
Angela Merkel ir Vladimiras Putinas
Angela Merkel ir Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prezidento patarėjas Jurijus Ušakovas sakė, kad dėl to susitikimo dar galutinai nenuspręsta, bet V.Putinas planuoja dalyvauti keliose dvišalėse diskusijose su pasaulio lyderiais sekmadienį vyksiančių rungtynių kuluaruose. Taip pat neatmetama galimybė, kad prezidentas susitiks su A.Merkel prie keturių akių.

„Sąrašas dar nebaigtas, tačiau manau, kad Vokietija dalyvaus finale, taip pat kelios kitos šalys“, – sakoma ketvirtadienį paskelbtame pranešime, kuriame cituojamas J.Ušakovas.

V.Putinas planuoja dalyvauti keliose dvišalėse diskusijose su pasaulio lyderiais sekmadienį vyksiančių rungtynių kuluaruose. 

V.Putinas aplankys Braziliją per didesnę kelionę po Lotynų Amerikos valstybes ir dalyvaus oficialioje ceremonijoje, per kurią Rusijai bus patikėta surengti 2018-ųjų Pasaulio futbolo čempionatą.

A.Merkel bus Maracanos stadione, palaikydama savo šalies rinktinę, patekusią į finalą, kai pusfinalyje sutriuškino čempionato šeimininkę Braziliją rezultatu 7:1.

V.Putinas šešių dienų kelionę po Lotynų Ameriką pradės penktadienį. Jis susitiks su buvusiu Kubos lyderiu Fideliu Castro ir aplankys Argentiną. Kremliaus vadovui siekia užsitikrinti didesnį palaikymą savo politikai, įsiplieskus priešpriešai su Vakarų šalimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius