-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas vėl apgailestauja, kad sugriuvo Sovietų Sąjunga

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį Kaliningrade vykstančiame žiniasklaidos forume pareiškė, kad svarbiausias istorinis įvykis, kurį jis norėtų pakeisti, yra Sovietų Sąjungos griūtis.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.

Paklaustas, kokį su Rusija susijusį įvykį norėtų pakeisti, šalies vadovas nė kiek nesusimąstęs atsakė, kad apgailestauja dėl „Sovietų Sąjungos griūties“.

Jis taip pat sakė, kad nenorėtų sužinoti, kas su juo nutiks po penkerių ar 10 metų.

1991 metų rugpjūčio 18–21 dienomis grupė aukščiausių SSRS pareigūnų, nepatenkintų Sovietų Sąjungos prezidento Michailo Gorbačiovo ekonominėmis ir politinėmis reformomis, organizavo vadinamąjį rugpjūčio pučą, kurio metu bandė jį nušalinti.

Praėjus vos keturiems mėnesiams po nesėkmingo perversmininkų mėginimo užgrobti valdžią Sovietų Sąjungos nebeliko.

Karaliaučiuje V.Putinas taip pat gyrė naujų ginklų, komplekso „Avangard“, kūrėjus.

Naujų Rusijos ginklų, tarp jų ir strateginės paskirties raketų komplekso „Avangard“, technologijų šalis nepavogė. Jas pavyko sukurti glaudžiai bendradarbiaujant visos šalies mokslininkams, konstruktoriams ir gamybos kompanijoms, penktadienį Kaliningrade, kur vyksta regiono žiniasklaidos forumas, pareiškė V.Putinas.

„Paprašiau atnešti man sąrašą žmonių, kuriuos reikia paminėti ir apdovanoti. Man atnešė keletą lapų, ant kurių smulkiu šriftu buvo surašyti ne žmonės, o įmonės, moksliniai tyrimų institutai ir konstruktorių biurai. Pavarčiau juos ir sakau: „Kas tai?“ O vyriausiasis konstruktorius sako: „Tai – mūsų bendradarbiavimas. Jei nebūtų kurio nors iš jų – gaminys nebūtų pavykęs“, – penktadienį pareiškė Rusijos lyderis.

V.Putinas sakė tuomet supratęs, kad „neištraukėme kažko iš kažkur ir nesuveržėme kažko su kažkuo. Tai buvo beveik visos šalies mokslo sferos, konstruktorių biurų ir pramonės įmonių darbo rezultatas – tai yra dešimtys įmonių ir tūkstančiai darbuotojų“.

Pasak Rusijos prezidento, „tai reiškia, kad turime didžiulį veikiantį ir galutinį produktą generuojantį kompleksą, kuris įtraukia ir mokslą, ir švietimą, ir kadrus, ir šiuolaikinius gamybos pajėgumus“.

V.Putinas ketvirtadienį pribloškė Vakarus ir daugelį žmonių Rusijoje per savo metinį pranešimą pristatęs naująjį „nenugalimą“ hipergarsinių ginklų ir povandeninių dronų arsenalą likus trims savaitėms iki prezidento rinkimų, beveik neabejotinai pratęsiančių jo valdymą iki 2024-ųjų.

VIDEO: Rusija apsiginklavo hipergarsinėmis raketomis – Pentagonas sako esąs pasiruošęs

Beveik pusė V.Putino kalbos, trukusios dvi valandas, buvo apie naujausią rusų ginkluotę. Šiemet metinį pranešimą jis pasakė ne Kremliuje, kaip įprasta, o šalimais esančiame parodų centre, kur galėjo pademonstruoti virtinę vaizdo montažų, kaip raketos perskrenda kalnus ir vandenynus, lekia virš Atlanto ir smogia JAV Rytų pakrantei.

Rusijos vadovas sakė, kad taip pat buvo išmėgintas hipergarsinis aviacijos raketų kompleksas „Avangard“. Šio komplekso raketos gali skristi 20 kartų didesniu negu garso greičiu ir smogti „lyg meteoritas, lyg ugnies kamuolys“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius