Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Žirinovskis: Stalinas padarė klaidą Ukrainoje – rytinę dalį reikėjo pasilikti Rusijai, o vakaruose įkurti valstybę su sostine Lvovu

Rusijos liberaldemokratų partijos lyderis, pagarsėjęs savo elgesiu ir kalbomis, Vladimiras Žirinovskis trečiadienį pareiškė, kad kol Ukraina nebus padalinta, tol neramumai joje nesibaigs, praneša tvn24.pl.
Kijeve vyras mojuoja Ukrainos vėliava.
Kijeve vyras mojuoja Ukrainos vėliava. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Skandalingojo rusų politiko teigimu, Ukrainos problemas galima išspręsti tik ją „civilizuotai padalinus“ . Iš vienos pusės, yra rusai ir dalis ukrainiečių, iš kitos, „vakariečiai“, ir tos pusės niekada nesutars.

„Stalinas padarė klaidą. Užgrobtas vakarines žemes reikėjo sujungti ir padaryti Lvovą Ukrainos sostine. Kitą dalį – Donbasą, Odesą ir Krymą – prijungti prie Rusijos. Ir nebūtų jokių problemų“, – Valstybės Dūmoje pareiškė V.Žirinovskis.

Jo teigimu, Ukrainoje gyvena dvi atskiros tautos – rusai bei dalis ukrainiečių ir tie, kurie gyveno Austrijos-Vengrijos imperijoje. Tos tautos niekada nesutars, todėl reikėtų šalį padalinti į katalikus Vakaruose ir stačiatikius Rytuose. Kitaip esą gali kilti net pilietinis karas, kurio pradžią jau galima, anot V.Žirinovskio, įžvelgti.

Valstybės Dūma trečiadienį paragino Vakarų šalis „neaštrinti situacijos Ukrainoje kišantis į jos vidaus reikalus“, o Ukrainos opoziciją – pradėti dialogą su valdžia. Dūma priėmė tokį kreipimąsi dėl padėties kaimyninėje Ukrainoje.

Anot Rusijos Dūmos politikų, situacija Ukrainoje paaštrėjo dėl „ekstremistinės opozicijos dalies“ ir „Vakarų politikų, brutaliai bandančių kištis į Ukrainos vidaus reikalus bei palaikančių opoziciją su grasinimais teisėtai išrinktai valdžiai“. Tokį kreipimąsi parėmė trys parlamento klubai, kuriems priklauso Kremliui lojalių partijų nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius