-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiro Putino gestai kalbos metu: ko jam nepavyko nuslėpti?

Praėjusį ketvirtadienį Vladimiras Putinas sakė kalbą, kurios metu bandė demonstruoti ryžtą, kaip įprastai, vertė kaltinimus Vakarams ir gynė savo veiksmus. Tačiau net ir tokiam patyrusiam propagandistui, perėjusiam KGB mokyklą, ne viską pavyko nuslėpti, ką jis iš tiesų mano. Tai atskleidžia jo gestų kalbos analizė, skelbia „Bild“.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Žymi Vokietijos psichologė, gestų kalbos analitikė Monika Matschnig šiam leidiniui pateikė savo įžvalgas apie tai, kaip V.Putinas norėjo atrodyti šios kalbos metu ir ko jam nepavyko nuslėpti. 

„V.Putinas scenos link ėjo energingai ir pabrėžtinai pasitempęs, be to, eidamas jis mojavo rankomis, ko paprastai nedaro, - sakė ekspertė. - Tokiu būdu jis stengėsi pademonstruoti savo jėgą, dinamiką ir atvirumą. Tai – visiškas teatras“. Analitikė atkreipė dėmesį, kad kiekvieną kartą, kai V.Putinas kalbėjo apie „istorinę rolę“, „Rusijos didybę“, jis griebdavosi podiumo krašto ir išpūsdavo krūtinę tarsi pingvinas. M.Matschnig sako, kad tokiu būdu V.Putinas stengėsi sukurti ryžtingo ir galingo žmogaus įspūdį. Be to, jis nuolat suraukdavo kaktą, kas liudija, jog „V.Putinas buvo itin susikoncentravęs ir nenorėjo padaryti nei vienos klaidos“. 

Tuomet, kai pakeldavo tik vieną antakį, demonstruodavo, kad pats abejoja tuo, ką sako

V.Putinas beveik nekalbėjo iš atminties, o visą laiką akis buvo nukreipęs į tekstą, be to, jo galva visą laiką buvo nuleista: „Jis absoliučiai laikėsi to, kas buvo parašyta popieriuje, nenuklysdamas nuo teksto“. Tai patvirtina ir gana reti V.Putino gestai. „Žinoma, V.Putinas norėtų daugiau gestikuliuoti, tačiau jis žino, kad minimalus gestikuliavimas įrodo valdžią“, - sakė psichologė. 

Kuomet V.Putinas pakeldavo antakius, jis norėdavo atkreipti į svarbias, jo nuomone, teksto vietas. O štai tuomet, kai pakeldavo tik vieną antakį, demonstruodavo, kad pats abejoja tuo, ką sako. Anot psichologės, tai liudija, kad V.Putinas pats netikėjo viskuo, ką sakė. 

Dar vienas išdavikiškas V.Putino gestas buvo, kuomet jis mojo ranka į vieną pusę, kalbėdamas apie tai, kad valdininkams reikėtų dirbti skaidriau. „Tai dviprasmiškas elgesys, jis tiesiog netiki valdininkų aparate atliktų patikrinimų efektyvumu“, - sako psichologė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius