Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiro Putino imperijos islamizacija: diskusijos apie poligamiją ir priverstinių santuokų realybė

Su tariamu Vakarų dekadansu kovojantis ir save krikščionybės gynėju pristatantis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas jau kurį laiką yra Europos kraštutinės dešinės partijų didvyris. Prieš homoseksualus ir imigrantus nusistatę Europos radikalai gieda ditirambus Kremliui ir aiškina, kad V.Putinas turėtų būti vakariečių sąjungininkas kovoje prieš neva vykstančią Europos islamizaciją. Vis dėlto, pagal Maskvos dūdelę šokantys politikai nutyli, kad Rusijoje vis garsiau kalbama apie musulmonams leidžiamos poligamijos įteisinimą ar tai, jog Čečėnija de facto tapo islamiška respublika, kurioje Rusijos įstatymai nebegalioja, rašo foreignpolicy.com.
Musulmonas meldžiasi Maskvos mečetėje
Musulmonas meldžiasi Maskvos mečetėje / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Kai kuriose V.Putino valdomos imperijos dalyse su islamizacija ne tik nėra kovojama, bet ji yra aktyviai palaikoma. Šiuo metu apie 16 mln. musulmonų bendruomenę turinčioje Rusijoje vyksta diskusijos apie galimą poligamijos legalizavimą, arba bent jau akių užmerkimą prieš ją.

Kai kuriose V.Putino valdomos imperijos dalyse su islamizacija ne tik nėra kovojama, bet ji yra aktyviai palaikoma.

Gegužės mėnesį Rusijos visuomenėje diskusijas paskatino priverstinė 17 m. čečėnės Luisos Goilabijevos santuoka su jos gimtojo kaimo policijos viršininku Nažudu Gučigovu.

Policininkas pradėjo flirtuoti su mergina, kai jai dar buvo 16 m., ir tęsė įkalbinėjimą dėl santuokos net jai atsisakius, kadangi tuo metu čečėnė turėjo gerokai jaunesnį vaikiną.

Vienas Maskvos reporteris aprašė šią istoriją, kurioje buvo paminėta, kad N.Gučigovas aplink kaimą įrengė patikros punktus, kurie neleistų merginai pabėgti su šeima. Maža to, paaiškėjo, kad policininkas jau yra vedęs. Ši istorija sukėlė tikrą audrą Maskvos žiniasklaidoje, o vedybos greitai buvo atšauktos.

Tačiau tada į istoriją įsitraukė Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas. Valdant pastarajam, Čečėnijos respublika tapo valstybe valstybėje, kurioje klesti korupcija ir teroras.

R.Kadyrovui pavyko Čečėniją transformuoti į mažą islamišką valstybę Rusijos Federacijos ribose.

R.Kadyrovui pavyko Čečėniją transformuoti į mažą islamišką valstybę Rusijos Federacijos ribose. Dabar čia yra sunku rasti alkoholio ar energetinių gėrimų, o ramadano metu visos viešojo maitinimo įstaigos dienos metu yra uždarytos.

Valstybiniuose pastatuose moterys privalo dėvėti galos apdangalus, o prieš keletą metų policija, naudodama dažasvydžio kulkas, šaudė į plaukų neslepiančias moteris.

Rusijos ekspertai jau kurį laiką skundžiasi, kad Rusijos įstatymai baigiasi ties Čečėnijos siena.

„Valdžios vertikalė Čečėnijoje nefunkcionuoja“, – sako Rusijos žmogaus teisių grupės „Memorial“ vadovas Aleksandras Čerkasovas, turėdamas omenyje Vladimiro Putino Rusijoje sukurtą valdžios sistemą.

A.Čerkasovo teigimu, Rusijos federaliniai teisėsaugos organai beveik nebeturi jokios galios Čečėnijoje.

„Šių žmonių neįmanoma priversti laikytis federalinių įstatymų, – teigė nevyriausybinės organizacijos „Komitetas prieš kankinimus“ vadovas Igoris Kaliapinas. – Maskva tai žino ir supranta, kad nieko negali padaryti“.

Kuomet R.Kadyrovas pradėjo ginti savo draugą N.Gučigovą ir aiškinti, kad merginos šeima su vedybomis sutiko, vestuvių planai vėl buvo atgaivinti, o Maskva stojo į Čečėnijos lyderio pusę. Kremliaus vaikų teisių ombudsmenas net pareiškė, kad tokia santuoka nėra ankstyva, nes Šiaurės Kaukaze merginos lytiškai bręsta anksčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius