Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiro Putino ir Baracko Obamos susitikimas: ką apie Rusijos prezidentą pasako jo kūno kalba?

Kūno kalbos ekspertas dr. Nickas Morganas pabandė, žiūrėdamas į vaizdo įrašą, kuriame – trumpas JAV prezidento Baracko Obamos ir Rusijos vadovo Vladimiro Putino susitikimas, išanalizuoti, ką sako jų kūno kalba.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo portalas Businessinsider.com, N.Morganas įvertino trumpą – 10-15 minučių – susitikimo vaizdo įrašą, kurį gavo portalas.

Nors vaizdo įrašas buvo per trumpas tam, kad būtų galima išanalizuoti V.Putino kalbą detaliau, N.Morganas pateikė keletą įžvalgų. Jo teigimu, V.Putinas atrodė „atmetantis B.Obamos pasiūlymą“.

„Negali daug pasakyti iš trumpo vaizdo įrašo, tačiau visai smagu paspėlioti“, – sako N.Morganas, pridurdamas, kad atrodo, jog B.Obama kažko prašo, o V.Putinas sako „Ne, aš to padaryti negaliu“.

N.Morgano teigimu, jei B.Obama tuo metu, kai buvo filmuojamas, iš tiesų kažko ir prašė, neįmanoma žinoti, koks tiksliai tai buvo prašymas.

Iš jų dviejų V.Putinas atrodo labiau susijaudinęs, – sako ekspertas, pridurdamas, kad V.Putinas atrodo susinervinęs, o B.Obama šaltesnis.

„Tai gali būti kažkas panašaus į „Ar norėtumėte pavakarieniauti šį vakarą?“ Mes tiesiog nežinome nieko apie tai“, – aiškino N.Morganas.

Nepaisant to, kad, žiūrint vaizdo įrašą, kyla daugiau klausimų, nei atsakymų, kūno kalbos žinovas teigia, kad V.Putinas atrodo nervingesnis, nei B.Obama.

„Iš jų dviejų V.Putinas atrodo labiau susijaudinęs“, – sako ekspertas, pridurdamas, kad „V.Putinas atrodo susinervinęs, o B.Obama šaltesnis“.

N.Morganas pažymi, kad B.Obama iš esmės atrodo šaltas, kai bendrauja. „B.Obama yra šaltas. Jis visuomet toks“, – sako ekspertas.

Pasak jo, pastebima „daugiau judėjimo“ iš V.Putino pusės, kas leidžia daryti išvadą, kad Rusijos prezidentas buvo labiau susinervinęs, nei Amerikos lyderis. N.Morganas sako, kad V.Putiną vaizdo įraše galima matyti „liečiant savo nosį“, „purtant galvą“, kai B.Obama tuo metu išlieka gana ramus.

N.Morganas teigia, kad atrodo, jog V.Putinas bendraudamas naudoja „klasikinę“ stratediją. To esą imamasi, kai kitas vyras yra aukštesnis. B.Obama už V.Putiną yra aukštesnis beveik visa galva. „Tokiu atveju bandoma užsiimti daugiau vietos. V.Putinas tai ir daro“, – atkreipia dėmesį N.Morganas. „Jei negali užimti daugiu vietos horizontaliai, užsiimi daugiau vertikalios erdvės“, – sako jis.

Kaip pranešė Baltieji rūmai, B.Obama ir V.Putinas aptarė potencialius planus, kaip sumažinti įtampą, kylančią dėl rusų agresijos Ukrainoje ir Krymo aneksijos. N.Morganas teigė besiviliantis, kad vaizdo įraše užfiksuotas momentas nėra rimtoji pokalbio dalis.

„Tikiuosi, kad V.Putino „ne“ į B.Obamos klausimą buvo atsakymas į klausimą dėl pietų, o ne "Ne, negaliu užtikrinti taikos pasaulyje“, – baigia ekspertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius