Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiro Putino ir Silvio Berlusconi vakarienę aptemdė nedidelis protestas

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį Romoje vakarieniavo su skandalų persekiojamu buvusiu Italijos premjeru Silvio Berlusconi, o tuo metu dešimtys protestuotojų susirinko pareikšti paramos kalinamoms merginų pankroko grupės „Pussy Riot“ narėms.
Protesto akimirka
Protesto akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Protestuotojai, susirinkę prie viešbučio, kuriame per vizitą Romoje apsistojo V.Putinas, kiek anksčiau pirmadienį susitikęs su popiežiumi Pranciškumi, šaukė: „Keliauk į Sibirą!“ ir „Paleiskit „Pussy Riot“!.

Policija nutraukė demonstraciją, kurioje dalyvavo daugiausia moterys.

Protestuotojai taip pat sugebėjo išskleisti plakatą su užrašu: „Mes spjauname į Putiną, revoliucija yra moterims, paleiskite „Pussy Riot“, pranešė agentūros AFP fotografas.

Antradienį Rusijos prezidentas vyks į Triesto miestą Italijos šiaurės rytuose, kur susitiks su šalies premjeru Enrico Letta. Susitikimo metu planuojama pasirašyti kelis dvišalius verslo susitarimus.

S.Berlusconi kiek anksčiau pirmadienį paneigė žiniasklaidoje pasirodžiusius gandus, esą V.Putinas rengiasi pasiūlyti jam rusiškus kelionės dokumentus, kad ekspremjeras galėtų pabėgti nuo Italijoje jį persekiojančių teisinių problemų.

Tris kartus prie vyriausybės vairo stovėjęs milijardierius verslo magnatas gali netekti vietos parlamente, kuris trečiadienį šiuo klausimu rengia balsavimą, nes S.Berlusconi buvo nuteistas dėl mokestinio sukčiavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius