-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vladimiro Putino meiluže laikoma Alina Kabajeva tapo žiniasklaidos holdingo cariene

Vladimiro Putino meiluže vadinama olimpinė meninės gimnastikos čempionė Alina Kabajeva tapo didžiausios Rusijos žiniasklaidos grupės „Nacionalnaja media gruppa“ (NMG) direktorių tarybos vadove, rašo savaitraštis „L'espresso“.
Alina Kabajeva
Alina Kabajeva / „Scanpix“/„ITAR - TASS“ nuotr.

31 metų Rusijos glamūro ikona ir 2006 m. seksualiausia šalies moterimi išrinkta A.Kabajeva daugelį metų yra laikoma intymia Rusijos vadovo drauge. Bulvarinė spauda ne kartą rašė, kad buvusi olimpinė čempionė V.Putinui slapta yra pagimdžiusi du sūnus.

Nors tiek V.Putinas, tiek A.Kabajeva ir neigė šiuos gandus, tačiau naujoji NMG vadovė niekada nėra atskleidusi savo vaikų tėvo vardo. Svarbu pažymėti, kad NMG savininkas yra artimas V.Putino draugas ir sąjungininkas Jurijus Kovalčukas. Maža to, pats J.Kovalčukas vadinamas „Kremliaus vadovo asmeniniu kasininku“. 

AOP nuotr./Alina Kabajeva 2004-aisiais
AOP nuotr./Alina Kabajeva 2004-aisiais

Bulvarinė spauda ne kartą rašė, kad buvusi olimpinė čempionė V.Putinui slapta yra pagimdžiusi du sūnus.

Brunetės A.Kabajevos karjera prasidėjo seniai. Ji gimė Taškente (Uzbekija) 1983 m. ir yra pusiau rusė, pusiau totorė.

Būtent tais metais V.Putinas vedė savo ilgametę žmoną Liudmilą, su kuria oficialiai jis išsiskyrė prieš kelis mėnesius.

Menine gimnastika A.Kabajeva pradėjo užsiiminėti būdama šešerių. Ir nors jos treneriai manė, kad mergaitė nėra tinkama šiai sporto šakai, tačiau A.Kabajeva nepasidavė ir atkakliai sportavo toliau. 

A.Kabajeva, persikrausčiusi į Maskvą, susirado savo globėją Iriną Viner, kuriai naujoji NMG vadovė ir turi būti dėkinga dėl atsiradimo sporto olimpe. Būdama 15 metų A.Kabajeva tapo Europos meninės gimnastikos čempione.

AOP nuotr./Alina Kabajeva 2004-aisiais
AOP nuotr./Alina Kabajeva 2004-aisiais

V.Putinas pirmą kartą susitiko su Alina 2000 m., kai jai buvo 17 metų. 2007 m., kai A.Kabajeva baigė savo sportinę karjerą, Rusijos vadovas užtikrino jos patekimą į Valstybės Dūmą, įtraukdamas į savo partijos „Vieningoji Rusija“ rinkimų sąrašą.

Alina buvo perrinkta į Valstybės Dūmą 2011 m. ir tapo jaunimo reikalų, sporto ir kūno kultūros komiteto vicepirmininke.

Tuo metu ji jau buvo tapusi Rusijos sekso simboliu po fotosesijų žurnaluose „Maksim“, „Glamour“ ir „Cosmopolitan“.

Alina buvo perrinkta į Valstybės Dūmą 2011 m. ir tapo Jaunimo reikalų, sporto ir kūno kultūros komiteto vicepirmininke.

Per septynerius darbo parlamente metus A.Kabajeva iš viso viešai pasisakė vos tris kartus, o balsuodama palaikė visus prieštaringus V.Putino partijos siūlytus įstatymų projektus.

Ji balsavo už draudimą JAV piliečiams įsivaikinti vaikus iš Rusijos ir įstatymą, pagal kurį finansavimą iš užsienio gaunančios nevyriausybinės organizacijos privalo užsiregistruoti esančios „užsienio agentais“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Alina Kabajeva
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Alina Kabajeva

Pasiūlymas tapti NMG direktorių tarybos vadove yra vienas iš sėkmingiausių posūkių A.Kabajevos karjeroje. NMG kontroliuoja po 25 proc. televizijų „Pervyj kanal“, „Piatyj kanal“ ir „Ren TV“ akcijų ir valdo įtakingą laikraštį „Izvestija“, tabloidą „Tvoj den“ ir populiarią radijo stotį „Ruskaja služba novostej“.

Kol kas neaišku, kokias konkrečiai funkcijas naujose pareigose atliks A.Kabajeva, iki šiol neturėjusi jokios patirties žiniasklaidos versle: ar ji bus tik reprezentacinė figūra, ar mėgins daryti verslą, nors šioje srityje neturi jokios patirties.

„Rusija tampa gentine valstybe. Putinas turi gerą skonį“, – savo tinklaraštyje komentuodamas žinią apie A.Kabajevos karjerą parašė Rusijos opozicijos lyderis Alesejus Navalnas. Jis pridūrė, kad visada yra pravartu būti šalies vadovo drauge.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius