Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiro Putino Rusija pratybas „Zapad“ ketina rengti kas dveji metai

Maskva suintensyvins dideles karines pratybas „Zapad“ prie rytinių NATO sienų – jos ateityje bus rengiamos ne kas ketverius, o kas dvejus metus, Vokietijos savaitraštis „Der Spiegel“ ketvirtadienį citavo vieną Rusijos prezidento Vladimiro Putino pasiuntinį.
Karinės pratybos „Zapad 2017“
Karinės pratybos „Zapad 2017“ / „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.

Anksčiau rusų ir baltarusių didelio masto pratybos prie NATO rytinių sienų vykdavo kas ketveri metai; kitais metais pratybos būdavo rengiamos Rusijos Rytų, Pietų ir Šiaurės karinėse apygardose.

„Der Spiegel“ duomenimis, Maskvos planai intensyvinti manevrus Baltarusijoje buvo staigmena Aljansui. Per rugsėjo 19 dieną surengtą konfidencialų kariškių ir diplomatų susitikimą iš Rusijos karinio atašė tikėtasi gauti informacijos apie ką tik pasibaigusias pratybas „Zapad 2017“, tačiau šis netikėtai paskelbė, kad jos bus rengiamos dažniau negu iki šiol.

Leidinio pranešime sakoma, kad šiose pratybose dalyvaus visos Rusijos ginkluotųjų pajėgų rūšys, iki 100 tūkst. karių, šimtai tankų ir lėktuvų.

Kaip rodo NATO analizė, rugsėjo mėnesį įvykusios Rusijos ir Baltarusijos pratybos „Zapad“ buvo tik didelio masto pratybų branduolys.

Pasak NATO, su „Zapad“ susijusios didelio masto pratybos vyko teritorijoje nuo Rusijos ir Ukrainos sienos pietuose iki Kolos pusiasalio už 2 tūkst. km šiaurėje.

Analizė rodo, jog Rusija šiomis naujausiomis pratybomis pademonstravo, kad visos jos pajėgų rūšys – sausumos, oro ir jūrų pajėgos – gali vienu metu veikti palei visą rytinę NATO sieną.

Per ankstesnes, 2013 metų pratybas „Zapad“ buvo tam tikrų pajėgų valdymo problemų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius