Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiro Putino veiksmus Kryme Hillary Clinton lygina su Adolfo Hitlerio politika

Buvusi JAV sekretorė Hillary Clinton sako, kad Rusijos planai išduoti rusiškus pasus Krymo gyventojams primena Adolfo Hitlerio praėjusio amžiaus ketvirtojo dešimtmečio politiką, praneša „Business Insider“.
Hillary Clinton
Hillary Clinton / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusią savaitę Kremliuje buvo priimtas įstatymas, leidžiantis rusakalbiams buvusios Sovietų Sąjungos gyventojams, nepriklausomai nuo jų tautybės, kuriems kyla etnokultūrinės, politinės ar profesinės diskriminacijos pavojus, įgyti Rusijos pilietybę.

„Skamba labai panašiai į tai, ką praėjusio amžiaus ketvirtajame dešimtmetyje padarė Adolfas Hitleris. Visi vokiečiai, kurie buvo etniniai vokiečiai, Čekoslovakijoje arba Rumunijoje gyvenantys vokiečius protėvius turintys žmonės, pasak Hitlerio, su jais buvo elgiamasi nevienodai ir jis privalo apsaugoti savo žmones“, – sakė H.Clinton.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Protestas prieš Rusiją
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Protestas prieš Rusiją

Čekijos Senato pirmininkas Milanas Stechas ir Kanados užsienio reikalų ministras Johnas Bairdas Rusijos veiksmus Kryme taip pat palygino su Hitlerio politika Čekoslovakijoje 1938 metais.

Kryme apie 60 proc. gyventojų yra rusai. Rusijos kariuomenė okupavo Krymo oro uostus, greitkelius, uostus, televizijos stotis ir pasiskyrė vietinę valdžią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius