Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiro Putino vizitas Italijoje: lankysis EXPO 2015 parodoje, su popiežiumi aptars karą Ukrainoje

Rusijos lyderis Vladimiras Putinas pastaruoju metu neturi daug progų išvykti į Vakarus. Karas Ukrainoje ir Krymo aneksija įšaldė ryšius su Vakarų lyderiais, tad Italijos kvietimas apsilankyti gali tapti šansu pademonstruoti, kad izoliacija vis dar nėra visuotinė, skelbia „The Moscow Times“.
V.Putinas ir popiežius Pranciškus.
V.Putinas ir popiežius Pranciškus. / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Italija jau kurį laiką demonstravo nuosaikesnį požiūrį į sankcijų spaudžiamą Rusiją, o jos buvusio premjero Silvio Berlusconi draugystė su V.Putinu ir jų naktiniai pokalbiai jau tapo legendų ir anekdotų dalimi.

Šį kartą V.Putinas Italijos premjero Matteo Renzi kvietiu lankysis pasaulinės parodos EXPO 2015 renginiuose, kuriuose jam kompaniją palaikys ir vicepremjeras Igoris Šuvalovas, "Rosneft" vadovas Igoris Sečinas ir pramonės bei ekonominės plėtros ministrai Denisas Manturovas ir Aleksejus Uliukajevas.

Manoma, kad V.Putinas norės su Italijos vadovu kalbėtis apie glaudesnius dvišalius ryšius bei energetikos projektus, taip bandydamas įkalti didesnį pleištą tarp sankcijų nauda abejojančių Europos Sąjungos valstybių.

Tiesa, Rusijos lyderio vizitas jau iššaukė protestus Milane, kur žmonės protestavo prieš karo Ukrainoje kurstymą ir agresyvią Rusijos užsienio politiką.

Romoje V.Putino laukia susitikimas su Italijos prezidentu Sergio Mattarella, o galiausiai - vizitas pas popiežių Pranciškų. Skelbiama, kad Rusijos vadas ir popiežius aptars taikos Ukrainoje pasiekimo galimybes. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius