Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vladimiro Putino žmonos paslaptis: kodėl jos nebematyti viešumoje ir kur ji gyvena?

Vladimiro Putino žmona Liudmila beveik nematoma viešumoje. Todėl visuomenėje sklando įvairių gandų, kas nutiko. Viena iš dažnai aptariamų versijų – V.Putino žmona apgyvendinta buvusiame vienuolyne įrengtuose svečių namuose, skelbia „The Times“.
Vladimiras Putinas su žmona Liudmila (2003)
Vladimiras Putinas su žmona Liudmila (2003 metai) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Rusų carai turėjo tradiciją savo nusibodusias žmonas siųsti į vienuolynus, o V.Putino galia tokia stipri, kad daugelis rusų svarsto taip: Liudmila Putina viešumoje beveik nematoma todėl, kad jos vyras atgaivino šią tradiciją“, – skelbiama „The Times“ publikacijoje.

Autorius skelbia, kad nuo 2008 metų L.Putinos gyvenimas tapo apgaubtas paslapties skraiste. Niekas tiksliai nepasako, kur ji gyvena. „Ir šiaip žmonės mažai kalba šia tema, bent jau atvirai: žmonės bijo specialiųjų tarnybų, pavaldžių V.Putinui, keršto“, – rašoma publikacijoje. Jei kas ir duoda neoficialius interviu, jie tik perpasakoja gandus.

Kaip rašo žurnalistas, plačiai paplitusi „legenda“ skelbia, kad Liudmila gyvena prabangiuose svečių namuose, kurių vertė – apie 4 milijonai litų. Šie svečių namai įrengti buvusiame vienuolyne netoli Pskovo. Tiesa, oficialiai ši informacija yra neigiama.

Publikacijos autorius pažymi, kad apie V.Putino asmeninį gyvenimą beveik nepateikiama informacijos. „Įsivaizduokite, kad JAV prezidentas atsisakytų kalbėti apie savo artimuosius ir net neatskleistų jų gyvenamosios vietos!“ – rašo „The Times“. Tačiau Rusijos žiniasklaida nieko nerašo apie V.Putino dukteris, neskelbiamos šeimos nuotraukos.

Rusijoje kitoks pirmosios damos statusas nei Vakaruose, sako sociologė Olga Kryštanovskaja, kuri tai aiškina rusų mentaliteto ypatybėmis: „Mūsų pirmoji dama visuomet buvo namų šeimininkė, kuri prižiūrėjo vaikus ir nesikišo į politinį gyvenimą.“

„Sklinda gandai, kad L.Putina taip nejaukiai jautėsi būdama dėmesio centre, jog norėjo skirtis prieš antrąją vyro kadenciją. Kalbama, kad V.Putinas išvengė kenksmingo skandalo, pažadėjęs 2008 metais nebesiekti aukščiausio posto, tačiau iš tiesų užėmė premjero postą. Tuomet nusivylusi jo žmona išvyko į Sankt Peterburgą“, – rašo žurnalistas. Jis taip pat pažymi, kad neseniai V.Putinas pripažino, jog jo siekis grįžti į prezidento postą sukėlė trintį šeimoje.
Nenorėjęs būti įvardintas politologas taip įvertino tikimybę, kad V.Putinas visgi ryšis skirtis: „Rusija – ne Prancūzija. Visuomenė labai konservatyvi, ir V.Putinui būtų labai sunku pateisinti skyrybas ir tai, kad jo gyvenime atsirastų kita moteris, – sakė jis. – Be to, kiltų rizika, kad žmona atskleis jo paslaptis. O tai – ir visos valstybės paslaptys.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius