-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimirui Putinui suteiktas metų pasaulio korupcionieriaus titulas

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gavo labiausiai korumpuoto 2014 m. politiko titulą. Tokį įvertinimą Kremliaus vadovui suteikė tarptautinė organizacija OCCRP, sudaryta iš reporterių, rašančių korupcijos temomis, rašo naujienų svetainė by24.org.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

OCCRP antipremija kiekvienais metais skiriama politikams, labiausiai skatinusiems organizuotą nusikalstamumą. Antipremijos teikėjai tikino, kad V.Putinas Rusiją pavertė pasauliniu nusikalstamu būdu gautų pinigų plovimo centru, kuriam pajungė nuo Ukrainos atplėštą Krymą ir Donbaso pseudorespublikas.

Antipremijos teikėjai tikino, kad V.Putinas Rusiją pavertė pasauliniu nusikalstamu būdu gautų pinigų plovimo centru, kuriam pajungė nuo Ukrainos atplėštą Krymą ir Donbaso pseudorespublikas.

Be to, V.Putinas prisidėjo prie to, kad organizuotos nusikalstamos grupuotės taptų integralia Rusijos vyriausybės dalimi.

OCCRP vadovas Drew Sullivanas žurnalistams priminė, kad V.Putinas jau keletą metų iš eilės buvo patekęs į šios antipremijos laureatų finalą, tačiau tik 2014 m. jis buvo deramai įvertintas.

„V.Putinas tapo tikru novatoriumi valstybei bendradarbiaujant su organizuotu nusikalstamumu. Jis sugebėjo savo asmeniniams interesams pajungti ir politinį – teisminį ir karinį pramoninį kompleksą. Manau, kad V.Putinas visiškai įsitikinęs tuo, kad jo asmeniniai interesai ir Rusijos interesai yra vienas ir tas pats“, – įžvalgomis dalijosi D.Sullivanas.

Savo ruožtu, vykdomasis OCCRP direktorius Pavelas Radu atkreipė dėmesį į V.Putino ryšius su tarptautiniu organizuotu nusikalstamumu.

„Rusijos prezidentas ir jo jėgos struktūrų vadai sėkmingai įsisavino „šaltojo karo“ mąstymą ir tarptautinį organizuotą nusikalstamumą pakėlė į naują lygį“, – teigia P.Radu ir pridūrė, kad šis organizuoto nusikalstamumo tinklas yra apraizgęs nemažai pasaulio valstybių.

Pagrindiniai V.Putino konkurentai buvo Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas ir Juodkalnijos vyriausybės vadovas Milo Djukanovicius. 

Metų korupcionieriaus titulas V.Putinui buvo įteiktas apklausus 125 žurnalistus iš skirtingų pasaulio šalių, rašančių korupcijos temomis. Be to, savo nuomonę pareiškė ir 20 ekspertų iš Europoje ir Azijoje esančių organizacijų, kovojančių su korupcija.

Pagrindiniai V.Putino konkurentai buvo Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas ir Juodkalnijos vyriausybės vadovas Milo Djukanovičius. 

2013 m. organizacijos OCCRP antipremija buvo įteikta visiems Rumunijos parlamento nariams, o 2012 m. metų korupcionieriumi buvo įvardintas Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius